Ankara dört aydır Başsavcı bekliyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan Başsavcılıkta işler, dört aydır vekaletle yürütülüyor.

Türkiye genelinde boşalan 200 mahkeme için aylardır atama yapılmıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun Yargıtay üyesi seçilmesi nedeniyle boşalan Başsavcılıkta işler, dört aydır vekaletle yürütülüyor. Ankara Adliyesi'nde ise 14 mahkeme aylardır atama bekliyor.


Türkiye genelinde 200 hakim ve savcı ataması yapılmadığı için yargının büyük bir bölümü tıkanırken, nöbetleşe çalışan hakimlerin iş yükü de arttı. Bazı mahkemelere geçici görevlendirmeler yapılırken, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 10. Sulh Ceza Mahkemesi, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, 4. İş Mahkemesi ve 14. İcra Mahkemesi gibi mahkemeler, boşluk nedeniyle karar veremez hale geldi.
Ertelemek zorunda kaldılar
14. İcra Mahkemesi'ne, Hakim Hamdi Şükür Serdaroğlu'nun 11 Kasım 2009'da emekliye ayrılmasından bu yana atama yapılmadı. Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu'nun bu mahkemelerde geçici olarak görevlendirdiği hakimler ise karar aşamasında olan davaları, geçici görevlendirildikleri için ertelemek zorunda kaldılar. Davaların sürekli ertelenmesi, hak aramak için yargıya başvuran vatandaşların da olumsuz etkilenmesine yol açıyor.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri