ANKA 5 ARALIK 2008 CUMA GÜNDEMİ

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.-İSTANBUL'DA ÜÇLÜ ZİRVE -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Ali Zardari İstanbul Four Seasons Oteli'nde bir araya geliyor.

Üçlü görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Gül, Karzai ve Zardari ile ayrı ayrı bir araya geliyor.
-Heyetler arası görüşmelerden sonra Konuk Cumhurbaşkanları Karzai ve Zardari ile Cumhurbaşkanı Gül ortak basın toplantısı yapıyor. (Saat: 15.45/14.30/15.00/15.45)

-KARAYALÇIN ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR
-CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Murat Karayalçın, CHP Genel Merkezi'nde CHP Lideri Deniz Baykal'ın da katılacağı bir toplantı ile adaylığını ve çalışma programını açıklıyor. (Saat: 13.30)

-İTALYA SENATOSU DIŞ İLİŞKİLER KOMİSYONU BAŞKANI LAMBERTO DİNİ TBMM'DE
-İtalya Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Lamberto Dini başkanlığındaki heyet TBMM Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, Dışişleri Komisyonu, AB Uyum Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile görüşüyor. (Saat: 10.30/11.30/15.15/16.00)

-GENELKURMAY'DA BASIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
-Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı Genelkurmay Karargahı'nda yapılıyor. (Saat: 10.30)

-AKYILDIZ BAŞESGİOĞLU VE SOYLU'YU ZİYARET EDECEK
-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nu ziyaret ediyor.
-Akyıldız ve beraberindeki heyet daha sonra DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ediyor. (Saat: 11.00/13.30)

-KASIM AYI SANAYİ ÜRETİM VE KAPASİTE KULLANIM ORANLARI AÇIKLANIYOR
-Türkiye İstatistik Kurumu, Ekim ayı sanayi üretim verileri ile Kasım ayı kapasite kullanım oranını açeklıyor. (Saat: 10.00)

-SEÇMEN LİSTELERİ ASKIDAN İNİYOR
-2009 yılı Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için muhtarlıklarda asılı listeler askından iniyor. (Saat: 19.00)

-TÜDEF GENEL BAŞKANI ÇETİN'İN BASIN TOPLANTISI
-Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, kredi kartlarında yaşanan sorunlara ilişkin Ankara Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-TRT'NİN GELİR VE GİDERİ KAFA KAFAYA
-Devlet Bakanı Mehmet Aydın MHP Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin'in soru önergesine verdiği yanıtta, TRT'nin aylık ortalama gelirinin 63 milyon YTL, giderinin ise aylık 59 milyon YTL olduğunu bildirdi. Bakan Aydın, TRT'nin aylık ortalama giderleri içerisinde personel giderlerinin ise brüt 24 milyon YTL olduğunu kaydetti.

-YARGITAY, EŞİNİN MAAŞINA EL KOYAN KOCAYI HAKSIZ BULDU
-Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, eşinin maaşına el koyan, kırılan bardağın hesabını soran ve hastalandığında eşini kendi arabasıyla doktora götürmeyen koca hakkında açılan boşanma davasının kabul edilmesine karar verdi.

-KREDİ KARTIYLA KURBAN KESİLMEZ TARTIŞMASINA DİYANET NOKTAYI KOYDU
-Kurban bayramı yaklaşırken, kurum ve kuruluşların kredi kartıyla vekaleten kurban kesmesi ilahiyatçıları ikiye böldü. Ancak diyanet kredi kartıyla kurban kesimi konusunda noktayı koydu, “Kredi kartı ile kurban kesimi caizdir” dedi.

-1,5 MİLYONU AŞKIN SEYİRCİYE ULAŞAN DT'DE, YILIN SON OYUNU BERTOLT BRECHT'DEN
-Yıl boyunca, “Tiyatro Her yerde” sloganıyla, Türkiye genelinde 1,5 milyonu aşkın tiyatro severle buluşan Devlet Tiyatroları, 2008'e Bertolt Brecht'in “Galilei'nin Yaşamı” adlı oyunu ile veda edecek.

-365 GÜN ATATÜRK TAKVİMLERİYLE "HER GÜN ATATÜRK"
Türkiye'de “tematik takvim” çalışmasının ilk örneklerinden biri olan “365 Gün Atatürk” takvimleri, altı aya varan titiz bir çalışma sonucu yüzlerce kaynak ve 4 bine yakın Atatürk fotoğrafı taranarak, 2009 yılı için tekrar oluşturuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri