ANKA 31 ARALIK 2008 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

TÜRKİYE 2009'A GİRİYOR

2008 yılının sona ermesi ve 2009 yılına girilecek olması nedeniyle başta Ankara, İstanbul ve İzmir'de yeni yıl kutlamaları düzenleniyor. Büyük şehirler başta olmak üzere yurdun birçok yerinde halkın sakin ve huzurlu bir yılbaşı geçirmesi için valilikler, belediyeler ve emniyet güçleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı.
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere liderler yeni yıla Ankara'da giriyor.
-Yeni yıl ile birlikte yaşamımıza Türk Lirası da geri dönüyor. 1 Ocak itibariyle Yeni Türk Lirası'ndaki yeni ifadesi kaldırılarak yeni düzenlenmiş paralar tedavüle sunuluyor.
-Toplum düzenini, genel ahlakı, genel sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumayı amaçlayan, ''kabahatler'' yasası da yeni yıl ile uygulanmaya başlıyor.
-Yeni yılın ilk milyoneri de günün ilk dakikalarında belli oluyor. Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı için verdiği büyük ikramiye 25 milyon TL sahibini buluyor.
-Yeni yıl ile birlikte vergi ve harçlar ve trafik cezaları da değişik miktarlarda artış göstererek uygulanmaya başlıyor.

-BAŞBAKAN'IN ORTADOĞU ÜLKELERİ ZİYARETLERİ BAŞLIYOR
-İsrail'in Gazze bölgesine yaptığı saldırıların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve Suriye'yi kapsayacak Ortadoğu turunun ilk durağı olan Suriye'nin başkenti Şam'a gidiyor.
-Erdoğan, Suriye'den geçeceği Ürdün'ün Akabe kentinden gece Ankara'ya dönüyor. Saat: 10.00/22.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk İdareciler Derneği Genel Başkanı emekli Vali Saffet Arıkan Bedük ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 15.15)

-TZOB BAŞKANI BAYRAKTAR 2009 TARIMSAL DESTEKLEME BÜTÇESİNİ DEĞERLENDİRECEK
-Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, 2009 Tarımsal Destekleme Bütçesi'ni değerlendireceği bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ'NDEN GÖKÇEK, BOTAŞ, ASKİ VE EGO HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
-Tüketici Hakları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BOTAŞ Genel Müdürlüğü, EGO Genel Müdürlüğü ve ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-İŞ BANKASI İLE TEKSTİL SANAYİ İŞVERENLERİ SENDİKASI ARASINDA KREDİ ANLAŞMASI
İş Bankası ile Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası arasında kredi anlaşması imzalanıyor. İş Bankası Genel Müdürü Ersin ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin'in katılımıyla "Kredi Protokolü" imza töreni İş Kuleleri'nde yapılıyor. (Saat: 10.00)

-YILLIK DIŞ TİCARET AÇIĞI 72.6 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ
-Ağustos sonu itibariyle 76 milyar 124 milyon dolar olan yıllık dış ticaret açığı, Kasım sonu itibariyle 3 milyar 454 milyon dolar küçülerek 72 milyar 670 milyon dolara geriledi.
-Kasım sonu itibariyle son bir yılda 133 milyar 977 milyon dolarlık ihracat, 206 milyar 647 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirilirken, dış ticaret hacmi 340 milyar 624 milyon dolara indi.

-ŞEHİT AİLELERİNDEN ADALET BAKANLIĞI'NA: “HİÇBİR MAHKUM ÖCALAN'IN DENGİ OLAMAZ”
-Adalet Bakanlığı'nın, İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ın yanına mahkum göndereceği yönündeki açıklamalarına şehit ailelerinin tepkisi artarak sürüyor.
-Acılı aileler, hiçbir mahkumun Öcalan'ın dengi olamayacağını söyleyerek, “Sözün bittiği yerdeyiz. Bunu mantık alır mı? Bizim psikolojimiz ne olacak?” diyerek tepkilerini gösterdiler.

-AHMET HAKAN “FAŞİST CESARETİ”NE TAZMİNAT ÖDEYECEK
-Gazeteci yazar Ahmet Hakan, deniz kıyısında don ve atletle denize girenleri eleştiren yazar Mine Kırıkkanat'a “Bu faşist cesareti karşısında şapka çıkarıyoruz” dediği için tazminat ödemeye mahkum oldu.

-ÖGRETMENLER “ANKETLE” AİLELERİNİ YANINDA İSTİYOR
-Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Güncellenen Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu” nedeniyle zorunlu hizmet bölgesinde çalışan kadrolu bir öğretmen, birinci hizmet bölgesinde bir ilin hizmet sınıfı ilçesinde görevli sözleşmeli öğretmen olan eşinin yanına özür durumu ile yer değiştiremiyor. Söz konusu durum nedeniyle birçok karıkoca öğretmen ayrı illerde görev yaparken bu durumdaki öğretmenler için bir site kuruldu. Site ile sözleşmeli öğretmenlerin 2009 yılı Şubat dönemi özür grubunda yer alması isteniyor.

-HASTALARIN "HANGİ DOKTORA GİTMELİYİM" SORUSUNU SAĞLIK BAKANLIĞI E-RANDEVU SİSTEMİ İLE CEVAPLAYACAK
-Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Prof. Dr. Nihat Tosun, e-randevu adı verilen merkezi bir randevu sistemini geliştireceklerini söyleyerek “Örneğin gözle ilgili muayene olacaksınız. Belli bir çağrı telefonu olacak. Evinizden telefon açacaksınız, karşınıza çıkan görevli oturduğunuz yeri, tercih ettiğiniz hastane olup olmadığını ve buradaki randevu yoğunluğunu size aktaracak. Hatta görevli verdiğiniz bilgilerden sizi belki başka bir branştaki doktora yönlendirecek” dedi.
-Müsteşar Vekili Prof. Dr. Tosun, bu sistemin en önemli avantajının yanlış doktora gitmeyi önlemek olduğunu belirterek “Önemli oranda insanımız yanlış doktora gidiyor. Bu önceden bir danışmanlık hizmeti olacak. Görevlilerimiz; hastalara cildiye mi, dahiliye mi olacak yoksa acile mi gidilecek onu söyleyecek” dedi. Prof.Dr. Tosun ayrıca, hastaların aynı sistem kapsamında aile hekimleriyle birlikte de randevu alabileceğini bildirdi.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri