ANKA 29 ARALIK 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR -2008 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmeler ile gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 11.00)

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE YEMİN TÖRENİ
-Anayasa Mahkemesi'nin yedek üyeliğine seçilen Recep Kömürcü, düzenlenecek yemin töreni ile görevine başlıyor.
-Anayasa Mahkemesi'ndeki törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılıyor. (Saat: 11.00)

-ETOPYA HALKININ TEMSİLCİLERİ MECLİSİ BAŞKANI TOGA ANKARA'DA
-Federal Ethopya Cumhuriyeti Halklarının Temsilcileri Meclis Başkanı Teshome Toga resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.
-Toga ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul ediliyor. (Saat: 16.30/18.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çad Cumhuriyeti Büyükelçisi El Hadj Mahmoud Adji'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 11.45)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-BAKAN GÜNAY ANNE TÜRK BALESİNİN 60. YILI ETKİNLİKLERİNDE
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde, Türk balesinin 60. yaşının kutlanacağı "Anna Karenina" balesinin prömiyeri ile Türk balesinin kuruluşunda önemli katkıları olan Dame Ninette de Valois'in büstünün açılış törenine katılıyor. (Saat: 20.00)

-ATO BAŞKANI AYGÜN, "KAYNAK PAKETİ"Nİ AÇIKLAYACAK
-Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, düzenleyeceği basın toplantısında krizdeki şirketlerin önünü açacak “kaynak paketini” açıklayarak, ekonomik gelişmeler konusunda değerlendirmede bulunuyor.
-Halkbank ile gerçekleştirilecek projeye ilişkin bir protokolün de imzalanacağı toplantıya Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın da katılıyor. (Saat: 11.00)

-“WORLD ENERGY OUTLOOK 2008 RAPORU TÜRKİYE SUNUMU”
-“World Energy Outlook 2008 Raporu Türkiye Sunumu”, Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Dr. Fatih Birol tarafından yapılıyor
-Toplantının açılış konuşmalarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü gerçekleştiriyor. (Saat: 9.30)

-YARGITAY'DAN AHLAKSIZ TEKLİFE TAZMİNAT
-Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın Ünlü Manken Deniz Akkaya'ya tazminat ödemesine hükmetti. Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay, Akkaya'nın, “Bir işadamı bir haftalık beraberlik için 300 bin dolar teklif etti” sözleri sonrasında İSO Başkanı Yıldırım, “İşadamı kimseye değerinden fazla para vermez” sözlerini sarf etmişti. Mahkeme bu sözlerinden dolayı Akkayı'nın Yıldırım'a karşı açtığı tazminat davasını reddetmişti.

-2008 YILINA ERGENEKON, AKP'NİN KAPATMA VE TÜRBAN DAVASI, DENİZ FENERİ VE KUZEY IRAK HAREKATLARI DAMGASINI VURDU
-2008 yılının sonuna gelirken ülke gündeminde en fazla yer bulan olaylar Ergenekon, AKP kapatma davası, türban düzenlenmesi, Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davası ile teröre yönelik kuzey Irak'a yapılan hava ve kara harekatları oldu.
-Siyaset dünyasında 2008'de yaşanan gelişmeler de gündemde uzun süre kalan konular arasında yer aldı. AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener, AKP Genel Başkan Yardımcıları Dengir Mir Mehmet Fırat ve Şaban Dişli'nin partilerindeki görevlerinden istifa etmeleri siyaset dünyasında 2008'de en çok konuşulan konuları arasındaydı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin, kapatılan RP'nin son genel başkanı ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı “kayıp trilyon” davasında "özel belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 4 ay hapse mahkum etmesi fakat Balıkesir-Altınoluk'taki evinde ikamet eden Erbakan'ın cezasının, daha sonra “sürekli hastalık” nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kaldırılması da 2008 Türkiye gündeminde dikkat çeken bir gelişmeydi.

-BELEDİYELERDEN SAĞLIK HİZMETİ ALIMINA SGK ENGELİ
-Sosyal Güvenlik Kurumu, 1 Ocak'a kadar Sağlık Bakanlığı'na devredilmeyen belediye sağlık kuruluşları ile anlaşmasını iptal edecek, devri gerçekleşmeyen belediye sağlık kuruluşunda yazılan reçeteleri ise ödemeyecek.
-Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, yapılan düzenlemenin anlamsız olduğunu söyleyerek “Tüm özel sağlık kuruluşları ile sözleşme yapan SGK'nın, belediyelerin ücretsiz sağlık hizmeti veren sağlık ocakları ile sözleşme yapmamasına anlam veremiyoruz. SGK tarafından bu yerlerin 1 Ocak'a kadar Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi veya kapatılması isteniyor; ancak bu konuda halen bir girişimde de bulunulmadı” dedi.

-ÖĞRENCİLERE “ZORLA NAMAZ KILDIRAN” MÜDÜRE MEB'İN AYLIKLA ÖDÜLLENDİRİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ
-Burdur Yeşilova Çok Programlı Lisesi'nde öğrencileri müdür odasında namaz kılmaya zorladığı ve doğru kılamayanlara zayıf not verdiği iddia edilen okul müdürü olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yusuf Urhan, hakkında şimdi de soruşturması devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aylıkla ödüllendirildiği iddiaları ortaya atıldı.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri