Anka, 25 Kasım 2008 Salı Gündemi

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.-GRUP TOPLANTILARI -TBMM'de AKP, CHP ve MHP parti grup toplantıları yapılıyor. -Grup toplantılarında liderler gündemdeki son gelişmeleri değerlendiriyor.

ERDOĞAN YENİ AKP'LİLERE ROZETLERİNİ TAKACAK
-AKP Grup toplantısında çeşitli partilerden katılım gerçekleşiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partiye katılanlara rozetlerini takıyor. (Saat: 11.30)

-AB KARMA PARLAMENTO KOMİSYONU EŞBAŞKANI LAGENDİJK ANKARA'DA
-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ye geliyor.
-Lagendijk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayrı ayrı kabul ediliyor. (Saat:18.15/14.45)

-YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER BAŞBAKANLIK'TA
-Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık Merkez Bina'da ziyaret ediyor. (Saat: 15.00)

-NORVEÇ VELİAHT PRENSİ HAAKON BAŞBAKAN ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Norveç Veliaht Prensi Haakon ile bir araya geliyor.
-Haakon ve Erdoğan ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 17.00/18.15)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sırasıyla, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Hannes Swoboda ile beraberindeki heyeti kabul ediyor. (Saat: 11.00/16.00/17.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Heyetini Başbakanlık Merkez Bina'da kabul ediyor. (Saat: 14.00)

-2009 BÜTÇESİ GÖRÜŞMELERİ TAMAMLANIYOR
-Plan ve Bütçe Komisyonu, 2009 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerini tamamlıyor.
-Komisyon, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Bakanlığı, Gelir Bütçesi ve Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarılarının maddelerini görüşerek bütçe üzerindeki çalışmalarını bitiriyor. (Saat: 10.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI
-Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısını ele alıyor. (14.30)
-Yasa Dışı Dinlenmeyi Araştırma Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı yetkililerini dinliyor. (Saat: 14.30/15.15)

-TBMM GENEL KURULU
-Genel Kurul'da gündem dışı konuşmaların ardından, İmar ve İskan Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine geçiliyor. (Saat: 15.00)

-TÜRKİYE SUUDİ ARABİSTAN 9. DÖNEM KARMA EKONOMİK KOMİSYONU TOPLANTISI
-Türkiye-Suudi Arabistan 9. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda yapılıyor.
-Toplantının açılış törenine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katılıyor. (Saat: 9.15)

-FRANSA DIŞ TİCARET BAKANI IDRAC'IN ANKARA TEMASLARI
-Fransa Dış Ticaret Bakanı Anne-Marie Idrac, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile bir araya geliyor.
-Konuk Bakan, daha sonra Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Türkiye-Fransa Karma Komite toplantısının açılışını gerçekleştirerek, basın toplantısı düzenliyor.
-Idrac, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya geliyor.(Saat: 10.45/12.00/13.15/16.00)

-BAKAN ÇELİK'İN KABULÜ
-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sırbistan Hükümetinde Portföysüz Bakan olarak yer alan ve aynı zamanda Türkiye-Sırbistan Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı Süleyman Ugljanin'i kabul ediyor. (Saat: 9.00)

-ERGENEKON'DA 19. DURUŞMA
-İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 45'i tutuklu 86 sanıklı Ergenekon davasının 19. duruşması, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılıyor. (Saat: 09.30)

-TEB “AKILLI ÇOCUK AKILCI İLAÇ KULLANIR” PROJESİ'NİN SONUÇLARINI AÇIKLIYOR
-Türkiye Eczacılar Birliği, Avrupa Birliği finansmanı ile yapılan ve ilkokul öğrencilerini akılcı ilaç kullanımı konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen “Akıllı Çocuk Akılcı İlaç Kullanır” projesi sonunda elde edilen bilgilere ilişkin Midi Otel'de kapanış semineri düzenliyor. (Saat: 13.30)

-17. KALİTE KONGRESİ
-Türkiye Kalite Derneği ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin düzenlediği 17. Kalite Kongresi Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlıyor.
-Kongrenin açılış konuşmalarını TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan yapıyor. (Saat: 09.00)

-IMF: “ASYA, KESKİN BİR YAVAŞLAMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA”
-IMF, Asya ile ilgili son raporunda dünya ekonomisine paralel olarak Asya'nın “keskin bir yavaşlama” riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısını yaparken “kararlı önlemler” istedi. Buna karşın IMF, Asya ekonomisinin 2009 yılının ikinci yarısında toparlamaya başlayabileceğini de kaydetti.

-THE ECONOMIST DERGİSİ'NDEN TÜRKİYE'YE İLİŞKİN KARA TABLO
-Türkiye ekonomisiyle ilgili temel göstergelere ilişkin beklentiler giderek kötüleşiyor. İngiltere'de yayınlanan The Economist Dergisi, Türkiye'nin 2008 yılı büyüme oranı tahminini yüzde 3.7'den yüzde 3'e, 2009 yılı için de yüzde 3.2'den yüzde 1.7'ye düşürdü.

-35 BİN KEY HAK SAHİBİNİN 8 MİLYON YTL'Sİ HACZEDİLDİ
-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, 35 bin kişinin Ziraat Bankası'ndaki toplam 8 milyon YTL tutarındaki Konut Edindirme Yardımı hesaplarına icra konulduğunu açıkladı.

-İKTİSATÇI SÖNMEZ: "HAVA MEYDANLARI TENHALAŞIYOR"
-İktisatçı Mustafa Sönmez, Atatürk Havalimanı'nda Eylül ayı iç hat yolcu trafiğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azaldığını, ülke genelinde ise iç hat uçuşlarının yüzde 3 gerilediğini kaydetti.

-ERGENEKON DAVASI İÇİN KRİTİK DAVA YARGITAY'DA
-Danıştay 2. Dairesi üyelerine ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılarla ilgili davanın temyiz duruşması, 27 Kasım Perşembe günü Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde yapılacak.

-ANKARA KORE BAŞBAKANINI AĞIRLAYACAK
-Güney Kore Başbakanı Han Seung-Soo, 27 Kasım ile 3 Aralık tarihleri arasında Katar, Kuveyt ve Türkiye'yi kapsayan bir bölge gezisi gerçekleştirecek.

-ÖĞRETMENLERİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİYOR
-Milli Eğitim Bakanlığı, "MEB Öğretmenlerini Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ni bazı maddelerinin yargı tarafından iptal edilmesi nedeniyle yönetmelikte değişiklik yapılacağını açıkladı. Bakanlık, sendikaların görüşlerini iletmeleri halinde değerlendirileceğini açıkladı.

-ÖĞRETMENLER “MEMNUN” DEĞİL
-Bağımsız Eğitimciler Sendikası tarafından yaptırılan anket, öğretmenlerin hayat standartlarının yanı sıra, eğitim olanaklarından, hükümet politikalarından ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten memnun olmadığını ortaya koydu.

-SAĞLIK BAKANLIĞI LİSANS TAMAMLAMAYI YÖK'LE GÖRÜŞECEK
-Yüksekokul mezunu yaklaşık 50 bin sağlık çalışanına 'lisans tamamlama' imkanı doğuyor. Sağlık Bakanlığı, 2 ya da 3 yıllık yüksekokul bitiren sağlık çalışanlarına, 4 yıllık lisans tamamlama hakkının verilmesi konusunu YÖK ile görüşmeye hazırlanıyor.

-KİRACILARI KİRANIN ARDINDAN BİR DE AİDATLAR YAKACAK
-Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların apartman aidatlarını da yükselttiğini söyledi. Taşçı, kiracıların ödediği kiranın yarısı kadar aidat parası vermek zorunda kalacağını belirterek “Kiracılar evin bedelinden önce aidat parasını ve soba bacasının yerinin sorar hale geldi” dedi.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri