ANKA 22 ARALIK 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

İSRAİL BAŞBAKANI OLMERT ANKARA'DA -İsrail Başbakanı Ehud Olmert, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geliyor.

Olmert ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul ediliyor.
-Konuk Başbakan Olmert, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık resmi konutta bir araya geliyor. (Saat: 17.45/18.30)

-BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
-TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bağlı kuruluşları ile Ulaştırma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2009 Yılı bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)

-TBMM ADALET KOMİSYONU
-TBMM Adalet Komisyonu'nda, Borçlar Kanunu Tasarısı ele alınıyor.(Saat: 13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Büyükelçisi Sabah J. Omran'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 16.45)

-YSK KESİN SEÇMEN LİSTELERİ İÇİN SON KEZ TOPLANIYOR
-Yüksek Seçim Kurulu, 2009 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerdeki seçmen listeleri ile ilgili olarak son kez toplanıyor.
-Toplantılara ilişkin açıklamanın Salı günü yapılması bekleniyor.

-BAKAN GÜNAY KAŞGARLI MAHMUD'UN 1000. DOĞUM YILI ETKİNLİĞİNDE
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kaşgarlı Mahmud'un 1000. doğum yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen hikaye yarışmasının ödül töreni ile G.Puccini'nin 150. doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilecek "Manon Lescaut" operasının gala temsiline katılıyor. (Saat: 19.00/20.00)

-ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI
-Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2009'dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücreti belirlemek üzere üçüncü toplantısını TİSK Genel Merkezi'nde yapıyor. (Saat: 10.00)

-YÖK GENEL KURULU
-YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. (Saat: 10.30)

-ASO BAŞKANI ÖZDEBİR GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE
-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi “Akademi Borsa Merkezi” Öğrenci Topluluğu'nun düzenlediği “Yatırım 2009” toplantısına katılarak açılış konuşmasını yapıyor. (Saat: 10.00)

-AKP'İN "ALEVİ AÇILIMI" "DİNİ KÜLTÜRE HİZMET" OLARAK GENİŞLİYOR
-AKP'nin uzun süre önce başlattığı "Alevi Açılımı" bu kez "Dini Kültüre Hizmet" şeklinde genişletiliyor. AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, yeni açılım ile ilgili, "Herhangi bir gruba azınlık tanımlaması ile yaklaşmayı düşünmüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı eşit ve eşdeğer vatandaş olarak görülmelerini hedefliyoruz. Hedefimiz bu. Türkiye'de kendini itilmiş ve ikinci sınıf vatandaş hisseden her gruba eşit ve eşdeğer vatandaş olarak görülmelerini hedefliyoruz" dedi.
-Çamuroğlu, “Alevi Açılımı” ile ilgili sorunların çözümü noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı mı, yoksa Kültür Bakanlığı'nın mı, harekete geçeği yönündeki tartışmalara da açıklık getirdi. Çamuroğlu, yeni yılla birlikte Hükümetin “Dini Kültüre Hizmet” çerçevesinde yeni bir birimin oluşacağı mesajını da verdi. Ancak, bu birimin bakanlık mı yoksa farklı bir kuruluş mu olacağı konusunun ise netleşmediğini söyledi.
-Çamuroğlu, Türkiye'de yaşayan azınlıkların Lozan Anlaşmasıyla belirlendiğini ve azınlık tanımlamasının dayatıldığını söyleyerek, "Azınlık kavramının tarihi derinliği var. Buna göre tarihi derinlik talihli değil, talihsiz bir derinlik" diye konuştu.

-HAMMADDE İTHALATI ON AYDA 135.4 MİLYAR DOLARA ÇIKTI
-Türkiye'nin yılın ilk on ayındaki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.3 artarak 135.4 milyar dolara ulaştı. On ayda 115 milyar dolar olan toplam ihracat, sadece hammadde ithalatının ancak yüzde 85'ini karşılayabildi. Anılan dönemde yatırım malları ithalatı yüzde 13.1 artarak 24 milyar, tüketim malı ithalatı da yüzde 25.6 artışla 18.5 milyar dolar oldu.

-BİR ÖĞRETMENDEN MEB'E “İBRETLİK” DUA
-Eğitim alanındaki usulsüzlükler, öğretmen alımları, kontenjan eksiklikleri, yönetici atamaları, ekonomik sıkıntılar gibi birçok sorun nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na isyanda olan öğretmenler, artık serzenişlerini “dua” lara döktü. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e dua eden bir öğretmen, “öğretmenliğin” durumunu gözler önüne serdi.
-Öğretmen duasında, “Yöneticilerimizin zifiri karanlık kalplerine; onların amellerini artık riyadan, dillerini yalandan, gözlerini haramdan temizle” dedi.

-ÇSM'DE GELENEKSEL KONSERLERE DEVAM
-Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, “Öğle Konserleri” kapsamında 23 Aralık Salı günü, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'ndan Burçin Sel, “Çarşamba Konserleri” kapsamında ise genç yetenek Emre Şen Piyano resitali verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri