ANKA 19 Kasım 2008 Çarşamba Gündemi

CUMHURBAŞKANI 25.ULUSAL BİLİŞİM 2008 KURULTAYI'NDA -Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Bilişim Derneği'nin 25.'sini düzenleyeceği Sheraton Otel'deki Bilişim 08 Kurultayı'na katılıyor. (Saat: 9.30)

CUMHURBAŞKANI 25.ULUSAL BİLİŞİM 2008 KURULTAYI'NDA
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Bilişim Derneği'nin 25.'sini düzenleyeceği Sheraton Otel'deki Bilişim 08 Kurultayı'na katılıyor. (Saat: 9.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL MALATYA'DA SANCAK TESLİM TÖRENİ'NDE
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malatya İstihkam Alayı'ndaki Sancak Verme Töreni'ne katılıyor. (Saat: 14.30)

-AKP MYK TOPLANTISI
-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP Genel Merkezi'nde toplanıyor. (Saat: 13.00)

-MALİKİ'NİN ÖZEL TEMSİLCİSİ BAŞBAKANLIK'TA
-Irak Başbakanı Maliki'nin özel temsilcisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın makamında ziyaret ediyor.

-ERDOĞAN YASED RESEPSİYONU'NDA
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) Ankara Palas'ta düzenleyeceği Geleneksel Ankara Resepsiyonu'na katılıyor. (Saat: 19.00)

-TBMM GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulu'nda Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 11.00)

-BÜTÇE MARATONU DEVAM EDİYOR
-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, TÜBİTAK, Türkiye Bilimler Akademisi ile Ulaştırma Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-MECLİS KOMİSYONLARI
-Adalet Komisyonu'nda, Türk Borçlar Kanunu tasarısının görüşmelerine devam ediliyor.
-KİT Komisyonu'nda Eximbank'ın hesapları görüşülüyor.
-Macaristan Parlamentosu AB İşleri Komisyonu üyeleri, AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile görüşüyor. (Saat: 10.30/10.30/10.00-11.00)

-TBMM'DE BASIN TOPLANTILARI
-CHP Konya Milletvekili Atilla Kart “Sabah ve ATV'nin satış sürecinde Halkbank, Vakıfbank tarafından verilen 750 milyon dolarlık kredinin iptali” konulu basın toplantısı düzenliyor.
-BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Eskişehir Bozüyük Toprak Seramik'te çalışan işçilerin sorunlarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30/12.00)

-TOBB V. TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI
-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek V. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılıyor.
-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halkbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Sezer reel sektörü desteklemek amacıyla ticari nitelikli KOBİ'lere yönelik yeni bir finansman paketinin imza törenine katılıyor. (Saat: 10.00/10.00)

-TPAO İLE EXXONMOBİL ARASINDA İŞBİRLİĞİ İMZA TÖRENİ
-Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı ile ExxonMobil arasında yapılacak işbiriliği nedeniyle Sheraton Otel'de protokol imza töreni düzenleniyor.
-Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de katılıyor. (Saat: 13.00)

-ÇUBUKÇU: SOKAKLARDA 18 BİN 448 ÇOCUK ÇALIŞIYOR
-Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın soru önergesine verdiği yanıtta, sokaklarda 18 bin 448 çocuğun çalıştığını bildirdi. Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen 4 bin 483 çocuğun dilendirilmekten ve çalışmaktan alıkonulduğunu, 5 bin 257 çocuğun ailesinin yanına döndürülerek desteklendiğini kaydeden Bakan Çubukçu, hiç okula gitmeyen bin 623 çocuğun ise okula başlatıldığını söyledi.

-CHP İZMİR'DE “AĞABEY” FORMÜLÜ
-CHP'nin yerel seçimlerde en iddialı olduğu illerden İzmir'de, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ile İl Başkanı Kemal Karataş arasındaki kavgayı “ağabey” formülü ile aşmayı hedeflediği bildirildi. İzmir'i kaybetmek istemeyen ve yaşanan kavgadan rahatsız olduğu bilinen yönetimin de gelişmeleri yakından izlediği ifade edilirken, kulislerde İzmir'de bir ağabey olarak eski belediye başkanı Yüksel Çamur'un adının konuşulmaya başlandığı öğrenildi.

-DANIŞTAY, PARK OTEL REZİDANSA VİZE VERMEDİ
-Danıştay 6. Dairesi, Beyoğlu'nda bulunan Park Otel Turizm Merkezi'ne rezidans ve alışveriş merkezi yapılmasına vize vermedi. TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açılan davada“Park Otel Turizm Merkezi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı”nın iptali ve yürütmesinin durdurulması kabul edildi. Bu kararla, Global Yatırım Holding, Park Otel Turizm Merkezi yerine rezidans ve alışveriş merkezi yapamayacak.

-TURİZMCİLERDEN “RESMİ TATİL ERKEN BELİRLENSİN” ÇAĞRISI
-Turizm sektör yetkilileri, hükümete resmi izinlerin belirlenmesinde “erken davranma” çağrısında bulundu. Özellikle dini bayramlarda seyahat acentelerinde ve otellerde yaşanan doluluğa dikkat çeken yetkililer, son anda belirlenen resmi tatillerin “tıkanma” yarattığına işaret etti.

-BAŞKENTTE PAYLAŞILAMAYAN SAHNE
-Devlet Opera ve Balesi ile Devlet Tiyatroları'nın ortak kullandığı Başkentin tek büyük sahnesi, "Opera Sahnesi" diğer adıyla “Büyük Tiyatro”, 2009'da ayrılan 2 milyon YTL bütçe ile yenilenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, yenilenen sahnenin tüm kullanım hakkını Devlet Opera ve Balesi'ne devretmesi ön görülüyor.


İYİ GÜNLER DİLERİZ…
---------------------------------
YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.
"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"
Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri