ANKA 10 Ocak 2009 Cumartesi Gündemi

Ergenekon operasyonunun yarattığı tartışma ve gelişmeler izleniyor. -Ergenekon operasyonu çerçevesinde göz altına alınan eski özel harekatçı İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki sonucu önceki gün başlatılan kazı ve aramaların bugün devam etmesi bek

Gölbaşı'nda yapılan kazıda bulunan silahların incelenmek üzere operasyonu sürdüren savcılık emri ile İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.
-Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

-AKP'DE YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilecek belediye başkan adaylarına ilişkin dün AKP Genel Merkezi'nde yaptığı çalışmayı bugün de sürdürmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın Pazar günü de belirlenen belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.

-BAKAN AKDAĞ MÜSİAD TOPLANTISINDA
-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Ankara İlci Otel'de yapacağı “Sağlık Sektörü Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı”na katılıyor. (Saat: 9.30)

-BAKAN ÇAĞLAYAN “ESNAF VE SANATKAR 2009 DEĞERLENDİRME TOPLANTISI”NDA
-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, TESK ve TESKOMB tarafından Dedeman Otel'de düzenlenecek olan “Esnaf ve Sanatkar 2009 Değerlendirme Toplantısı”na katılıyor. (Saat: 11.00)

-9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL MERHUM İHSAN SARAÇLAR'I ANMA TOPLANTISINDA
-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Çankaya Belediyesi ÇSM'de yapılacak olan merhum İhsan Saraçlar'ı anma toplantısına katılıyor. (Saat: 14.00)

-THD'DEN ANKARA'DA BELEDİYE HİZMETLERİ SEMPOZYOMU
-Tüketici Hakları Derneği, Ankara'da Belediye Hizmetleri konulu bir sempozyum düzenliyor.
-Vedat Dalokay'da gerçekleştirilecek sempozyumun açılış konuşmalarını, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin yapıyor. (Saat: 9.40)

-KARAYALÇIN'IN BASIN TOPLANTISI
-CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçim ofisinde basın toplantısı düzenliyor.
-Karayalçın daha sonra Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu önünde yapılacak olan mitinge katılıyor. (Saat: 11.00/12.30)

-USULSÜZ ATAMA BAKAN ÇELİK'İN BAŞINI AĞRITTI
-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, usulsüz olarak atanmasına izin verdiği Beytullah Yağız'ın atamasını geri çekmediği için mahkemelik oldu. Türk Eğitim-Sen, Bakan Çelik hakkında görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

-'AÇIKLANAMAYAN KISIRLIK' TARİHE KARIŞIYOR
-Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, kısır çiftlerin yüzde 25'inin 'açıklanamayan kısırlık' sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Açıklanamayan kısırlıkta 2 yıl geçmesine rağmen, tüm incelemelere rağmen herhangi bir neden bulunamıyor. Bu sorun “doğal yolla hiç gebe kalınamaması” veya “gebeliğin hep düşükle sonuçlanması” şeklinde karşımıza çıkıyor. Uyguladığımız, 'Bütünleşik Tedavi Planı' ile açıklanamayan infertilite oranını yüzde 25'lerden yüzde 10'a düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

-BAŞKENT YENİ HAFTAYA SANATLA GİRECEK
-Başkent, yoğun bir siyasi gündemin ardından yeni hafta sanatla girecek. Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 3 eserle Başkentlilerle buluşacak. Hafta boyunca ilgi çeken sergiler, sanatseverleri bekliyor olacak.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri