Telefonların günlük hayatımızda önemli bir yer kapladığı görülür. Adeta yaşamımızın büyük bir kısmını oluşturan teknoloji dünyasında telefonun önemli bir unsur olduğu bilinir. Telefonda halledilebilecek olan işlerin artması ve ona duyulan ihtiyacın güçlenmesi sonucunda telefonlara ayırılan vakit artar.
Bu doğrultuda telefonun şarjı da azalır veya biter. Tekrardan telefona ihtiyaç duyulacağı için de onun daha hızlı şarj edilerek tekrar elimize geçmesi istenir. Bu sıkıntıyı daha hızlı bir yoldan çözüme ulaştırmanın bazı yolları vardır. Bu yazıda android telefonların nasıl hızlı şarj edilebileceğine değinilerek bu yollardan bahsedilecektir.
Hızlı Şarjın Önemi
Günlük hayattaki birçok işi (banka işlemleri, sağlık işlemleri, iletişim kurma, araştırma yapma, sosyal medya kullanımı, mesajlaşma vb.) hallederken şarjın çabuk bitmesi sonucunda telefonu şarja takma ihtiyacı duyulunca şarjda kullanımın zor olması ve bu durumun şarj olma süresini uzatması sorunlarında başvurabileceğimiz yöntemlerdir. Hızlı şarj adından da anlaşılabileceği üzere daha hızlı çözümler sunarak işimizi kolaylaştırır. Bu sayede telefonla olan işlere kalındığı yerden devam edilir. Peki, android telefonları hızlı şarj etme yöntemleri nelerdir?
Android Telefonlar Nasıl Hızlı Şarj Edilebilir?
Telefonu Kapatmanın Şarj Hızına Etkisi
Hızlı şarj için uygulanabilecek yöntemlerden ilki telefonu kapatmaktır. Telefonun kapatılması halinde internet sağlayıcıları, bildirimler ve arka planda çalışan uygulamaların harcadığı güç deaktif hale getirilerek telefonun hızlı şarj olmasına yardımcı olur. Dezavantajı ise telefonu bir süre kullanamamaktır.
Uçak Modu'na Almanın Şarj Hızına Etkisi
Uçak moduna alma, telefonlarda; internet sağlayıcıları, uygulama bildirimleri vs. engellendiği için telefonu hızlı şarj etmenin diğer bir yolu olarak bilinir.
Ancak önemli bildirim, arama ya da mesaj bekliyorsak uçak moduna alma ve telefonu kapatma mantıklı bir çözüm olmayacaktır.
Ekran Parlaklığını Kısmanın Şarj Hızına Etkisi
3.yöntem ise ekran parlaklığını azaltmaktır. Bu sayede şarjın parlaklık için harcadığı güç azaltılarak şarj hızına katkı sağlanır.
Uygulamaları ve İnterneti Kapatmanın Hızlı Şarja Etkisi
Bilindiği üzere arka planda çalışan uygulamalar ve WİFİ/mobil verinin açık olması şarj hızını azaltır. Açık olan bu uygulamalar için ekstra şarj gücü harcandığı için bunları kapatmak telefonun daha hızlı şarj olmasına yardımcı olur.
Telefonu Doğrudan Prize Takmanın Hızlı Şarja Etkisi
Diğer bir yöntem ise şarj ederken aracı başka bir cihaz kullanmadan telefonu doğrudan prize takmaktır. Örneğin telefonu bilgisayara USB kablosu takarak şarj edersek bilgisayar kendi gücünü telefona aktaracağı için bu işlem uzayabilir.
Powerbank Kullanmanın Hızlı Şarja Etkisi
Powerbank kullanmak da hızlı şarj yöntemlerinden birisidir. Ayrıca taşınabilirliği açısından önemli bir kolaylık sağlar. Tabii dolu tutulduğu sürece.
Orjinal Şarj Aleti Kullanmanın Hızlı Şarja Etkisi
Orijinal şarj aleti kullanmak, telefona uygun bir şekilde tasarlanması, telefona uygun olması vb. nedenlerden dolayı şarj dolum hızını etkiler. Android telefonlar için mikro USB ve Type-c kabloları daha uygundur. Ayrıca kullanılan şarj aletinin telefonun girişine uygun ve sağlam olması da önemli bir unsurdur.
Kaynakça
- SporDurağı. “Spor Terimleri”. Erişim 17 Mayıs 2022. https://sporduragi.com/