Anayasa değişikliği, poliklinik hizmetlerine yansıdı

Anayasa değişikliği, poliklinik hizmetlerine yansıdı

Sağlık Bakanlığı; acil vakalar, ağır özürlü raporu bulunan engelliler, hamileler, 65 yaş üstü yaşlılar, yedi yaşından küçük çocuklar, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazilere poliklinik hizmetlerinde öncelik verdi.




Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın imzasıyla yayınlanan genelge ile sağlık kurum ve kuruluşlarından hizmet alan hastaların poliklinik muayenelerinde öncelik sırası yeniden belirlendi.

Bakanlık, 12 Eylül'de yapılan referandumda, Anayasanın 10. maddesine eklenen 'Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz' hükmü ile 'çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılamaz' hükümlerini dikkate aldı. Genel hizmetin aksamasına meydan vermeyecek şekilde poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar; acil vakalar (ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma ve benzeri durumlar ile ivedilikle tabi müdahale yapılması gerektiğine hekim tarafından karar verilen vakalar), ağır özürlü raporu bulunan engelliler, hamileler, 65 yaş üstü yaşlılar, yedi yaşından küçük çocuklar, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malül ve gaziler olarak belirlendi.

Ayrıca kolluk kuvvetlerince sevk edilecek adli vakalarda; savcılık veya kolluk kuvvetince önceden sağlık kurum /kuruluşuna bildirim yapılacak ve randevu alınacak. Bu şekilde, sağlık kuruluşlarında hizmet aksatılmadan ve diğer hastalar mağdur edilmeden gerekli işlemlerin yapılması sağlanacak.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri