Anasınıflarında 10 TL Aidat Okulları Felç Etti

Anasınıflarında 10 TL Aidat Okulları Felç Etti

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında yürütülen çalışmalar, çok sayıda il'de anasınıflarının zorunlu eğitim kapsamına dahil edilmesi ile devam ediyor.

Bakanlığımız önümüzdeki bir kaç yılda 6 yaş kapsamındaki anasınıfı öğrencilerini ülke genelinde zorunlu eğitim kapsamına dahil etmek istiyor.

Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Ancak, anasınıflarında eğitim gören öğrencilerin bir çok ihtiyaçları bulunmakta. Bu ihtiyaçlar yukarıdan aşağıya sıralandığında en başta "Yardımcı Personel" ihtiyacı yer almakta.

Anasınıfları ortalama 15-20 kişilik sınıflardan oluşuyor. Temel ihtiyaçlarını henüz karşılayamayacak durumda olan öğrencilere bir refaketçi şart oluyor. Bu refakatçi MEB tarafından istihdam edilemediğinden okullar anasınıfı bütçesi ile bu ihtiyaçlarını karşılamak durumunda kalıyorlar.

Aylık 10 TL ücret toplandığı düşünülürse, 20 kişilik sınıftan toplanacak rakam ayda 200 TL olacaktır. Peki aylık gideri asgari ücret ödendiğinde SGK giderleri gibi giderler de dahil edildiğinde 1.250 TL'yi bulan bir yardımcı personel nasıl istihdam edilecek?

Burada biz sadece yardımcı personel giderinden bahsettik. Anasınıflarının temizlik, kırtasiye, fotokopi, bakım-onarım, eğitici oyuncaklar vb. giderleri nasıl ve nereden karşılanacak?

Her zaman olduğu gibi bakanlığımız yukarıdan bazı emirleri gönderirken okul yöneticileri bu masrafları nasıl karşılayacak? Nereden bulacak? gibi soruları sorma zahmetine katlanmıyorlar.

Peki okullar ne yapıyor?

Maalesef pek çok okulumuzda yine okul yöneticileri taşın altına ellerine koyarak işi çözüyorlar. Durumu velilere anlatıp, veli desteğiyle sorunu halletmeye çalışıyorlar.

Tabii her zaman olduğu gibi, anasınıfı konusunda da okul yöneticileri ile veliler "parasal" konularda karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor.

Buradan sorunun çözümü için bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'ne sesleniyoruz: Lütfen bu sorunu çözünüz.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri