ANAOKULU ÖĞRETMENİNE KILIÇDAROĞLU SÜRGÜNÜ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı atıksu arıtma tesislerinin açılışı için velilere davette bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açılan anaokulu öğretmeni Devrim Songül Alkaya'nın görev yeri değiştirildi...

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ayten Çağıran Anaokulu’nda görevli öğretmen Devrim Songül Alkaya hakkında “Velileri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı açılışa” davet ettiği iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı. Kınama cezası alan Alkaya görev yaptığı okulundan Mehmetçik İlköğretim Okulu’na atandı.
Öğretmen Alkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2 Nisan 2011 tarihinde yaptığı Atıksu Arıtma Tesisleri açılışı için velilere bir duyuru yaptı. Alkaya, çocukların bilinçlendirilmesi için törene katılmalarını istedi.

‘Etkinlik iptal yazısı gönderdim’
Açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapması ve 12 Haziran seçimi öncesi yapılan davet üzerine Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Alkaya hakkında soruşturma başlatıldı. Alkaya, soruşturmaya karşı yaptığı yazılı savunmada açılışa bir siyasi liderin katılacağına yönelik bilgileri olmadan eğitim çalışması kapsamında velilerin çocuklarını açılışa götürmelerini tavsiye ettiklerini söyledi. Törenden kısa süre önce Kılıçdaroğlu’nun katılacağını öğrendiğini ve velilere “etkinlik iptal” yazısı gönderdiğini kaydeden Alkaya, bir öğretmen olarak siyaseti değil eğitimi düşündüğünü ve bu çalışmaları neticesinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) Eko-Okul Projesi kapsamında ikinci yeşil bayrak ödülünü de kazanmalarının bunun en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.

Eğitim- Sen yargıya taşıyor
Müfettiş soruşturması sonucu öğretmene verilen 30’da 1 oranındaki maaş kesme cezası, olumlu sicili gözönünde bulundurularak kınama cezasına çevrildi. Öğretmenin görev yeri de değiştirildi.
Öğretmen Alkaya’nın üyesi olduğu Eğitim- Sen Antalya Şubesi, verilen ceza ve sürgünün hukuka ve demokratik işleyişe aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvurdu. Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez,”AK Parti her mitingine bütün kamu çalışanlarını çağırmaktadır. Okul idarecilerini telefonlarla mitinglere yönlendirmektedir. Buna rağmen amacı sadece çevre bilinci aşılamak olan üyemize bu cezaların verilmiş olması diktatörlük rejimlerinde görülebilecek bir uygulamadır. Eğitim Sen olarak konuyu takip ediyoruz” diye konuştu.

 

Uluslararası bir proje
Alkaya’nın okulda koordinatörlüğünü üstlendiği ve TÜRÇEV’in katkılarıyla 4 yıldan bu yana yürütülen uluslararası bir proje olan Eko-Okul projesi kapsamında ilk iki yıllık çalışma sürecinde geri dönüşümlü atıklar veliler ile birlikte ayrıştırılarak okul kumbarasında toplandı. Bu süreçte öğrencilere atık ayrıştırma merkezlerine yönelik geziler düzenlenirken, çalışma başarılı bulunarak okul yeşil bayrakla ödüllendirildi. Projenin ikinci aşamasının konusu ise atıksu arıtma tesisleriydi. Çalışma kapsamında, açılışı yapılan atıksu tesisine gezi planlanmıştı.

 Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri