Ananızı da alın sandığa gidin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve ilçelerindeki konuşmalarında “Recep düzenini yıkıp, 2'nci Kurtuluş Savaşı'nı sandıkta vereceğiz” dedi.

BALIKESİR'in ilçelerinde temaslarını sürdüren ve halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak Anayasa Referandumu'nda 'Hayır' oyu kullanılmasını isterken, “Recep düzenini yıkacaklarını” söyledi, “2'nci Kurtuluş Savaşı'nı sandıklarda vereceğiz” dedi. Dün Balıkesir'in Altınova İlçesi'nde pazar yeri açılışına katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Halktan yana düzen

Biz Ankara'da gövdeyi silkeliyoruz, siz de buralarda dalları silkeleyin. Bu Recep düzenidir. Bu düzeni yıkacağız. Halktan yana bir düzen kuracağız. Toplumun her kesimi adına hak, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Onlar anayasa değişikliği ile bizim haklarımızı, özgürlüklerimizi elimizden almak istiyor. Vermeyeceğiz. Anayasa değişikliğine 'Hayır' diyeceğiz. 2'nci Kurtuluş Savaşı'nı sandıklarda vereceğiz. Türkiye'yi karanlıklara gömenlerden sandıklarda hesap soracağız.

Hesap soracağız

Halkla beraber yürüyeceğiz. Sosyal devleti kuracağız. Her yerde söyledik burda da söyleyeceğiz. 'Bu coğrafyada bir tek çocuk bile yatağa aç girmeyecek' diyeceğiz. Şimdi bunlar yaptıkları yolsuzlukların hesabını vermemek için kendilerine uygun yargı düzeni kurmak istiyorlar. Bu düzene izin verecek miyiz? Onun için biz halkın desteği ve iradesi ile iktidar olduğumuzda, tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormamız için bize izin verecek misiniz? O zaman biz hesap soracağız.
Kılıçdaroğlu, Ayvalık'ta Cumhuriyet Meydanı'nda da halka şöyle hitap etti:

AKP'yi sandığa gömün

İşçisi, köylüsü, alın terini ezen bu anayasa paketine 'Hayır' diyeceğiz. Recep Bey'in çiftçilerle de arası iyi değil. Çiftçilere 'Ananı da al, git' diyordu. İlk kez bir referandum için sandığa gideceğiz. Şimdi size sesleniyorum; ananızı, kardeşinizi, akrabalarınızı herkesi alın, bu sandığa gidin ve AKP'yi sandığa gömün.

Halk devrimi yapacağız

Bunlar yargılandıkları zaman kendilerini beraat ettirecek hakimleri şimdiden atamak istiyorlar. Onun için referandumda 'Hayır' diyeceğiz. YÖK'ün olmadığı, dokunulmazlıkların kaldırıldığı bir Anayasa istiyoruz. Hiçbir zaman uzaktan kumanda edilen bir iktidar olmayacağız. Bizim en büyük güvencemiz halktır. Halkımız sandığa sahip çıkmalı. Sandıkta bir halk devrimini hep beraber gerçekleştireceğiz.

Gandi selamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in beldelerinden Küçükköy'de pazar yeri açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, otobüsün önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunanları, kendisinin benzetildiği Hindistan'ın efsanevi lideri Gandi gibi iki elini çenesinde birleştirerek selamladı.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri