Anadolu Gençlik Federasyonu Başkanlığına Mesut Karaağaç seçildi

2007 yılında bir grup idealist genç tarafından kurulan kısa adı ANGEF olan Anadolu Gençlik Federasyonu yeni Genel Başkanlığı’na İş Adamı Mesut Karaağaç seçildi.

Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Gençlik Federasyonu yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısının ardından yeni yönetimini belirledi. Genel Kurul toplantısında konuşan Mesut Karaağaç; “ Anadolu’nun genç liderlerinin içindeki potansiyeli tüm dünyaya göstereceğiz dedi.” 

Online ve Yüz yüze Eğitimler verilecek

Federasyonun stratejilerini belirlediklerini belirten Karaağaç” Anadolu’nun Genç liderlerinin online ve yüz yüze eğitim ve mentörlükler yoluyla potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak için çalışacağız” dedi.

81 ilde Seminerler ve Konferanslar düzenlenecek

Anadolu’nun Genç Liderlerine psiko-sosyal destekler vermek amacı ile, üreme sağlığı, cinsel sağlık, ayrımcılığın engellenmesi, uyuşturucu ile mücadele, sigara ile mücadele, gibi alanlarda bilinçlenmelerini sağlamak görevlerimizden biri diyen Mesut Karaağaç diğer stratejileri şöyle sıraladı:

Araştırma Merkezi Kurulacak

Anadolu Gençliğinin Sorunları Hakkında Araştırmalar yaparak ve araştırma sonuçları doğrultusunda toplumda farkındalık oluşturmak, Her ay düzenli olarak gençler hakkında araştırmalar yapılarak kamuoyu bilgilendirilecek. Ayrıca; Anadolu’da yaşayan gençlerin parlamento dışında taleplerini dile getirerek güç grubu oluşturmanın yanı sıra parlamento içerisinde de temsilini sağlamaya yönelik çalışmalar yapılacak.

Her Fikre açığız

Türkiye’de her kesimin teveccüh göstereceği bir gençlik yapılanmasının olmadığına dikkat çeken Karaağaç şunları söyledi: “ Sağ-Sol ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede olacağız, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne zelal getirmeyecek her fikre açığız, Federasyonumuz siyaset üstü bir kurum olarak hizmet verecek, yönetimimizde farklı görüşte olan arkadaşlarımız var biz farklılığı bir ayrışma olarak değil demokrasinin gereği olarak görüyoruz dedi.

Angef Hareketinin çıkış felsefesi

ANGEF Hareketi çıkış felsefesinde eğitim, sağlık, dış politika, güvenlik, hukuk, ekonomi ve alanlarında uzmanlık grupları oluşturarak bu alanlardaki görmek istediğimiz Güçlü Türkiye'yi tanımlamaya gayret etmektedir diyen Karaağaç; “ANGEF Hareketi, Türkiye’nin her açıdan ileri, çağdaş ülkeler arasında güçlü, halkı mutlu ve gelecekten umutlu, bir şekilde yer almasını istiyor. Her alanda “insana yatırım” ve “güven” temel tercihimizdir dedi.

Güçlü Türkiye anlayışı

Güçlü Türkiye Anlayışlarını açıklayan Karaağaç son olarak şunları söyledi: “Geleceğin Türkiye’sinin başarılı liderleri; yerel kalkınma hamlesinin öncüsü, örgütçüsü, koordinatörü ve ruhu olan gençler arasından yetişecektir.  Güçlü Türkiye;  tüm bunların yanında, çevreci bir kalkınma modeli uygulayan, tüm vatandaşlarına “kaliteli yaşam” sunmaya gayret eden, her yaşta eğitim – her yerde eğitim ve herkese eğitim prensibini benimseyen Anadolu Gençlik Federasyonu’nun yön verdiği Türkiye demektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri