'Ambulanslara ceza yazılmasın'

Türk Sağlık-Sen, ambulanslara ceza yazılmaması talebiyle İçişleri Bakanlığına başvuruda bulundu.

Sendikanın Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 112 Acil Ambulans hizmetlerinin görülmesi sırasında görevli personelin trafik cezalarına maruz kaldıkları yönünde kendilerine çok sayıda şikayetin geldiği belirtildi.

Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için İçişleri Bakanlığına Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci ve Başkan Yardımcısı İsmail Türk'ün imzası ile başvuruda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, başvuruda hasta nakli sırasında veya hastaya müdahale işlemleri sırasında görev yerine giden ambulans sürücülerinin yapılan radar uygulamaları sonucunda trafik polisleri tarafından durdurulduğu ve idari yaptırım uygulandığına dikkat çekildi.

Bazı trafik polislerinin ise nakli yapılan hastayı dahi görmek istediğinin vurgulandığı başvuruda, trafik polislerinin buna rağmen ceza tutanağı düzenledikleri, bu uygulamaların ambulans personelinin görevini yerine getirmesi açısından sıkıntı doğurduğunun altı çizildi.

Başvuruda, Trafik Kanunu'na göre hizmetin yerine getirilmesini sağlamak amacına uygun olması şartıyla ambulansların trafik kısıtlamalarına ve yasaklarına bağlı olmadığı ifade edildi

AKŞAM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri