ALTINOK, BAĞIMSIZ ADAYLIKTAN DA VAZGEÇTİ

ANKARA (ANKA) - AKP Keçiören Belediye Başkan adaylığından çekilen Turgut Altınok, kararını belirten yazılı açıklamanın ardından basın toplantısı da yaptı.

Altınok, "15 yıllık görev süremiz içinde Keçiören'i gecekondu kentinden dünya kenti haline getirdik. Bizim çizgimizde bir yamukluk olmadı. 15 yılın sonunda alnımız açık, yüzümüz ak. Vicdanımız da gönlümüz de rahat. Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı satmadık. Adaylık sürecimizde listede anlaşmazlıklar oldu. AK Parti belediye başkan adaylığından çekildim." dedi.
Altınok, basın toplantısında Keçiören'de kimsenin hakkını yemeden yedirmeden, insanlara güzel bir yaşam sunmak amacıyla çalıştığını söyledi. Altınok, şöyle devam etti:
"Aşağılık kompleksine hiç kapılmaya gerek yok. Dünyada örneği olmayan bir kenti meydana getirdik. O zaman şehrimizde gecekondular vardı. Keçiören'e doğru bakardım ve derdim ki 'Bizi çok iş bekliyor'. İnsanca yaşamak bütün vatandaşlarımızın hakkıdır. Keçiören halkının hakkını kimseye yedirmeden ve yemeden medeni yaşam sunmak ilkemizdi. Keçiören tarihe baktığımızda önemli bir yer. Ama vizyonu ve misyonu bitmiş, kaderine terk edilmiş ve insanlarımızın hizmetleri alamadığı 'Kaderi budur' diye haketmediği bir yerdeydi"

-"BENİM MÜCADELEM KRAVATLI KENELERDİ"-

Ankara'da onur ve fazilet mücadelesi verdiğini ifade eden Altınok, “Benim bütün mücadelem, soyulan yetimin hakkını yiyen, kravatlı çeteler ve kravatlı kenelerdir. Bu süreçte benim ailemin fotoğrafını gördünüz mü? Benim çoluğum çocuğum makam aracıma binmemiştir. Biz buraları soygun yeri olarak görmüyoruz. Keçiörenlinin cebinden bir kuruşluk bile seyahat parası almadım. Biz halkımız için harcadık. Biz yetimin hakkını lafla değil, yüreğimizde hissediyoruz onun için. Her şeyden önce onur önemlidir. İlke önemlidir. Siyasete bir ilke getirdik, bir seviye getirdik. Bir ahlak getirdik biz. Her seçim dönemi bir çamurla karşı karşıya kaldık. Ama buna söylemesi gerekenler söylemeliydi. Ama Turgut Altınok bu iftiralarla yıpranmayacak kadar güçlüdür.
Kara leke bulamayanlar başka türlü iftiralarla beni karalamaya çalıştı. Burada Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur duyacağı marka bir kent vardır. Bunu çekemeyenler farklı tehditlerin içine girmişlerdir. Onları da kınıyorum! 15 yılın sonunda alnımız açık, yüzümüz ak. Vicdanımız da gönlümüz de rahat.
Zamana ve zemine göre hareket edenlerden olmadık. İkbal ve istikbal beklemedik, kimseye eğilmedik. Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı satmadık. Aday adaylık sürecimizde listede anlaşmazlıklar oldu. AK Parti belediye başkan adaylığından çekildim. AK Parti'den istifa etmedim. Başka bir partiden de adaylık yok. Bağımsız adaylık için ise yorum yok"
Açıklamanın ardından bağımsız aday olacağı belirtilen Altınok'un, bu kararından da vazgeçtiği bildirildi. (ANKA)
(SE/BUN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri