Altın Portakal'ın en iyisi 'Çoğunluk'

47. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödülleri düzenlenen kapanış töreniyle sahiplerini buldu. Seren Yüce'nin 'Çoğunluk' adlı filmi en iyi yönetmen ve en iyi film ödüllerinin sahibi oldu.

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde tüm dallarda ödül kazanan sanatçılar ve eserler açıklandı.

Türkiye'nin en uzun soluklu sanat etkinliği olan Altın Portakal Film Festivali'nin 47'ncisi Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kapanış ve Ödül Töreni ile sona erdi.

Seren Yüce'nin 'Çoğunluk' filmi en iyi yönetmen ve en iyi film ödüllerinin sahibi oldu.

En iyi belgesel ödülünü 'Anadolu'nun Son Göçerleri' belgeseliyle Yüksel Aksu'nun kazandığı gecede, en iyi yardımcı erkek oyuncu, 'Kavşak' filmiyle Cengiz Bozkurt ve 'Saç' filmiyle Rıza Akın seçildi.

En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü 'Kağıt' filmiyle Ayşen Gruda'ya giderken, en iyi görüntü yönetmeni ödülü de 'Saç' ve 'Gişe Memuru' filmleriyle Ercan Özkan'ın oldu.

En iyi erkek oyuncu ödülü 'Gişe Memuru' filmiyle Serkan Ercan ve 'Çoğunluk' filmiyle Bartu Küçükçağlayan arasında paylaştırıldı.

En iyi kadın oyuncu ödülü ise 'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak' filmindeki rolüyle Claudia Cardinale'ye verildi. Törende bulunmayan Cardinale'ye kazandığı ödül telefonla duyuruldu.

En iyi senaryo ödülü, 'Atlı Karınca' filmi ile İlksen Başarır ve Mert Fırat'a verilirken, en iyi ilk film ödülü de 'Gişe Memuru' filmiyle Tolga Karaçelik'e layık görüldü.

Jüri özel ödülünü Sedat Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Press' filmi aldı.

Sunuculuğunu Ebru Akel ve Engin Altan Düzyatan'ın üstlendiği gecede, küçük bir konser veren Özcan Deniz ve Hüsnü Şenlendirici'ye Orhan Şallıel yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri