Altın fiyatları yükselince hastalar diş tellerini satmaya başladı

Diş teli kullanan hastalar, altının artan fiyatını değerlendirmek için altın diş tellerini satmaya başladılar.

The Telegraph'ta yayınlanan habere göre, İngiltere'de yüzlerce insan altın diş teli kullanıyor ve çok daha fazla sayıda insan onları çıkarttıktan sonra saklıyor. Böylece telleri eve götürüp kuyumculara satabiliyor.

Bu ayın başında 1 ons (31 gram) altının fiyatı 1.226 dolara çıktığından beri, altın hurdacılarının diş teli setine 100 pound kadar ödeme yaptıkları belirtiliyor.

Bu yeni trende şahit olan bir ortodonti kliniğinin kurucu ortağı Dr. Asif Chatoo, önceleri diş tellerinin geri dönüşüme gönderildiğini belirterek, "Fakat altın fiyatlarının artmasıyla, hastalar telleri alıp alamayacaklarını soruyorlar ve onları küçük takılara dönüştürmek istediklerini söylüyorlar" dedi. Başka bir doktor ise, altından yapılan telleri atan dişhekiminin ya da hastanın çıldırmış olması gerektiğini ifade ederek, "Farklı türlerde diş telleri var. Bazısı dökme altın tellerdir. Tedaviyi bitirdiğinizde dişhekimi telleri çıkıyor. Eğer telleriniz altından yapıldıysa, bunun değerini ölçtürme bürosuna götürebilirsiniz. Bir kural var: Eğer, teller ağzınıza takıldıysa, bunun mülkiyeti hastaya aittir" diye konuştu.

Dişhekimleri özellikle nikele alerjisi olan hastaları için altın kaplama paslanmaz çelik teller kullanıyorlar. Diş teli yapmak için yaklaşık 8,5 gram altın kullanılıyor.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri