Altın alırken dikkat edin!

Altın Alırken Dikkat Edin, Elinizde Kalmasın

Dünyada bir çok yatırımcı neredeyse hepsi faizler genel seviyesinin daha ne kadar gerileyeceğini tartışırken, faizler getiri eğrilerinde yaşanan yataylaşma bir yandan altını güçlü tutuyor olsa da, bu durum hisse senetlerinin güçlü kalmaya devam etmesiyle birlikte altının satış baskısı altında kalmasına neden olabiliyor.

Zira bu nedenledir ki dünkü seansta altın fazla bir hareket yapmayıp FED'den gelecek olan açıklamaları beklemek isteyecektir. Faizlerdeki gerilemeler altının kısa vadede bir miktar yükselemeye devam edebileceğini gösteriyor.

Bu durum devam edecektir, ancak 1192'nin altı kırılırsa bütün senaryo değişebilir. Piyasadaki volatilitenin ve fiyat büyüklüğünü göze alacak olursak bu zor değil.

O yüzden olası gerilemelere karşı tetikte olmakta fayda var. 1220 dolar görülebilir ama üzerinin gerçekleşmesi biraz sürdürülebilir değil. Bu nedenle alım yaparken dikkat etmek gerekir.

Günlük Strateji: 1218'in üzeri kırılmadığı sürece 1202 hedefiyle 1216 dolar seviyesinde çok ölçülü miktarda satış yapmak üzere beklenilebilir.

Günlük Beklenti: Yatay
Haftalık Beklenti: Yatay
Uzun Vade: Aşağı

Not: Yönetilmeksizin sadece alım yaparak yönetilen altın fonlarından uzak durun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri