Alparslan Aslan'ın İşçi Partili kız arkadaşı da konuştu

Alparslan Arslan'ın en son Cumhuriyet gazetesinde "türbanlı domuz" karikatürü yayınlandığı gün sabaha karşı 04.36'da telefonla görüştüğü kız arkadaşı Melek Öztaş, star'a konuştu. İşçi Partisi üyesi Öztaş "Alparslan dinci değildi, namaz kılmazdı" dedi.

YEDİTEPE HUKUK BÜROSU'NDA TANIŞTIK

Arslan'ın eski kız arkadaşı Melek Öztaş, ilişkisini doğrularken, Alparslan'la Yeditepe Hukuk?Bürosu'nda sekreterlik yaptığı dönemde tanıştıklarını söyledi. Birkaç ay bu büroda çalıştıktan sonra ayrıldığını söyleyen Melek Öztaş ile Arslan'ın arkadaşlıkları sonraki zamanlarda da devam etmiş.

'ÖZEL HAYAT' DEDİ, KONUŞMAK İSTEMEDİ

Gece yarılarına kadar süren telefon görüşmelerini "Kendisiyle arkadaşlık ilişkim vardı" şeklinde açıklayan Melek Öztaş, "bu ilişkinin duygusal bir ilişki olup olmadığı" yönündeki sorumuza "Bu konuda konuşmasam" demekle yetindi. 19 Nisan gecesi 04.36'da yaptıkları son görüşmenin "ayrılık" görüşmesi olup olmadığı sorusuna ise Öztaş "üzerinden uzun yıllar geçtiğini" söyleyerek cevap vermedi. Bunların özel konular olduğunun altını çizen Öztaş, telefonda konuşmak istemediğini ifade etti.

DANIŞTAY'A SALDIRACAĞINI BİLMİYORDUM

Alparslan Arslan'ı tarif ederken, "Dinci değildi, namaz da kılmazdı" diyen Melek?Öztaş, Danıştay'a saldırı düzenleyeceğiyle ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını böyle bir hisse de kapılmadığını söyledi. Öztaş "Kendisi oldukça soğukkanlı birisiydi" dedi.

ALPARSLAN'IN SALDIRGAN?BİRYAPISI VARDI

Alparslan'la tanıştıkları Yeditepe Hukuk Bürosu'na gelip gidenlerin "normal insanlar olmadığını" söyleyen Öztaş, Arslan'ın saldırgan bir yapısı olduğunu anlattı.

O ?BÜRO İLGİNÇ BİR KESİŞME NOKTASI

Arslan ve Melek Öztaş'ın tanıştıkları Yeditepe Hukuk Bürosu ilginç bir kesişme noktası. Alparslan Arslan ve Hüseyin Görüm'ün, bu büro üzerinden çek-senet tahsilatı yaptıkları iddianamelere girmişti.

En son sevgilisi Melek'le vedalaştı

• Alparslan Arslan, eski çevresiyle telefon irtibatını bıçak gibi kestiği dönemde, Ergenekon sanıklarından bazılarıyla iletişim kurmaya başlamıştı. O dönemde uzun telefon görüşmeleri yaptığı bir isim daha var. O da "kız arkadaşı" Melek Öztaş. Arslan'ın Öztaş'la son telefon görüşmesi 19 Nisan 2006 gece yarısı gerçekleşti. Arslan'ın kız arkadaşıyla telefon konuşması sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Sabah olduğunda Arslan'ın hareket noktasını oluşturacak olan "türbanlı domuz" karikatürü ise Cumhuriyet'te yayımlandı.

GEÇMİŞİYLE SON BAĞI DA KOPARDI

Bu karikatür, Alparslan Arslan'ın yaptığı ve "irtica" maskesi giydirmeye çalıştığı saldırıların ve savunmasının temelini teşkil etti. Karikatür 19 Nisan 2006 günü Cumhuriyet'te yayımlanırken Arslan, aynı günün sabahında 04.36'da sevdiğiyle vedalaşıyordu. O sabah, Arslan'ın yeni hayatına başladığı gündü. Geçmişiyle son bağını mecburen kopartmıştı.

İP ÜYESİ,DALAN BURSU ALDI

Arslan 0535 47..... numaralı telefonu bir daha aramayacak, Melek'le de konuşmayacaktı. Plana bağlı kalmak önemliydi. "Elveda" dediği Melek Öztaş, İşçi Partisi üyesiydi. Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen operasyonun göbeğine oturan İşçi Partisi'nin Kadıköy İlçe Teşkilatı'na kayıtlıydı. İP'in oldukça aktif bir üyesi olan Melek Öztaş, aynı zamanda Ergenekon'un en kritik sanıklarından biri olan Bedrettin Dalan'dan da burs alarak okumuştu. Dalan Ergenekon sanıklarının ve örgütün bağlantı kurduğu isimlerin çocuklarına burs sağlamakla suçlanıyordu.

Sıkı bir Aydınlık Dergisi takipçisi

Sözde dinci örgütün taşeronu Alparslan Arslan'ın evinde ancak ayrıntılı bir arama sonucu bulunan özenle saklanmış ve satır satır okunmuş tam 6 adet Aydınlık Dergisi bulunmuştu. Arslan evinde özenle sakladığı Aydınlık dergilerinin bazı satırlarının altını çizerek okumuştu.


CEVHERİ GÜVEN-STAR GAZETESİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri