Alo 174 Gıda Hattı mı?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı güvenilir gıda kavramı bilincinin geliştirilmesi için "Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam" kampanyasını başlattı. Kampanya kapsamında açılan "Alo 174 Gıda Hattı" ile gıda konusunda gelen talep ve şikayetler karşılanacak.

"Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam" kampanyası tanıtımına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tüketicilerin gıda ile ilgi sorunlarını Alo 174'ü arayarak bildirebileceklerini ifade ederek, web tabanlı sistem ile şikayet için çözüm içinde olacaklarını kaydetti.

Kalıcı güvenlik sistemini kuracaklarını anlatan Eker, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla protokol imzaladıklarını kaydetti.

Toplumda, yenilen ve içilen gıda da az veya çok kaygının olduğunu altını çizen Eker, çiftlikten çatala olan zincirde güvenliğin sağlanmasını amaçladıklarını kaydetti. Eker kampanya kapsamında bu yıl içinde bir çok etkinlik düzenleyeceklerini sözlerini ekledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay sağlıklı bir yaşamanı herkesi ilgilendirdiğini ifade ederek "400 yataklı yüzde 60 seviyesinde dolu bir otelde 1 ton civarında yiyecek, 600 ton civarında içecek tüketiliyor. İnanılmaz bir tüketim" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tüketicinin ve rekabetin korunması kanun taslağının silbaştan yenilendiğini kaydederek bu ay içinde taslağın tamamlanacağın söyledi. Bu taslağın devrim yaratacağını vurgulayan Çağlayan "Ayıplı mal ve hatalı ürün birbirinden ayrılıyor. Satıcının ve imalatçının sorumlulukları da ayrılıyor. Kredi kartlarında her yıl alınan aidat üç yılda bir alınacak. Tüm ürünlere Türkçe açıklama kılavuzu düzenlenecek" dedi


Sebzelere ve meyvelere CV hazırlanacak

Hal yasasını tekrar ele aldıklarını belirten Çağlayan bu tasarı ile sebze ve meyvelerde CV oluşturularak kimin tarafından üretildiğinin yer alacağın söyledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise mali idarelerde her valinin gıda denetimi yapacağını ifade ederek seçim kampanyasında adayların güvenilir gıda sağlıklı yaşam kampanyasının kullanılmasını ifade etti.

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri