Almanya'yı Mesut taşıyor

Mesut Panzer!

Almanya, D Grubu'ndaki son maçında Gana'yı tek golle yıkarak ikinci tura çıktı: 1-0. Grubu 6 puanla lider tamamlayan Panzerler İngiltere ile eşleşirken Gana da rakibine boyun eğmesine rağmen 4 puan ve averajla gruptan yükselmeyi başardı, ABD'ye rakip oldu.
25. dakikada topla buluşan Mesut Özil, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ancak genç futbolcu kaleci Kingson'un üzerine nişanlayınca takımını mutlak bir golden etti.
27. dakikada Gana'nın köşe vuruşunda Gyan kafayı vurdu, Lahm topu çizgiden çıkardı.
52. dakikada Kwando Asamoah kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı, Neuer gole izin vermedi.
60. dakikada Mesut Özil ceza yayının dışından soluyla nefis vurdu ve top Gana kalesinin sol üst köşesinden ağlarla buluştu: 1-0
66. dakikada Asamoah ceza alanı içinde topla buluştu, vuruşunu yaptı, Lahm yerinde müdahalesiyle topu kornere attı.

MAÇIN KARNESİ
HAKEMLER: Carlos Simon (Brezilya), Altemir Hausmann (Brezilya), Roberto Braatz (Brezilya)
GANA: Kingson (6) - Pantsil (6), Johathan Mensah (6), John Mensah (6), Sarpei (5) - Annan (6), Boateng (6), Ayew (7)(Dk.90+2 Adiyiah), Tagoe (6)(Dk.64 Muntari (5) - Asamoah (6), Gyan (6) (Dk. 82 Amoah)
ALMANYA: Neuer (6) - Lahm (7), Friedrich (7), Mertesacker (7), Boateng (6)(Dk.72 Jansen) - Mueller (5)(Dk.67 Trochowski (5), Khedira (6), Schweinsteiger (6)(Dk.81 Kroos), Podolski (7)- Mesut Özil (8), Cacau (5)
GOL: Mesut Özil (Dk.60)

GÜNÜN GOLÜ
MESUT ÖZİL
Almanya'nın Türk asıllı yıldızı, Avustralya'dan sonra Gana maçına da damgasını vurdu. Mesut Özil, 60'ıncı dakikada Müller'den aldığı sert pası (top dezavantajına rağmen) harika yumuşattı, sol üst voleyle iki direğin birleştiği yere gönderdi. Bu gol, sadece dünün değil turnuvanın da en iyileri içine şimdiden girdi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri