Almanya’da İslam resmi din olsun

SPD ve Yeşiller, Hıristiyanlık ve Yahudilik'in yanı sıra İslam'ın da resmi din olarak Alman devleti tarafından tanınmasını istedi.

Hıristiyan Demokrat politikacılar ise İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Wulff'a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

ALMAN Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Almanya'da İslam dininin tıpkı Hıristiyan ve Yahudilik ile hukuksal olarak eşitlenmesi için devlet tarafından resmi din olarak tanınmasını istedi. Neue Osnabrücker Zeitung'a konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SPD İçişleri Politikaları Sözcüsü Dieter Wiefelspütz, “İslam dininin resmi din olarak tanınması ülkede yaşayan 4 milyon Müslüman için iyi bir sinyal olur” dedi. SPD'li politikacı, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğu gerçeğinin inkar edilemeyeceğini de belirtti. Yeşiller İçişleri Politikası Sözcüsü Memet Kılıç ise “İslam dinin resmi olarak tanınmasının ülkede yaşayan Müslümanlara hoşgeldin hisse vermesi açısından önemli” dedi.

Muhafazakarlar eleştirdi

İki Almanya'nın birleşmesinin 20'nci yıl kutlamalarında İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğunu söyleyen Christian Wulff'un açıklamalarına muhafazakar partilerden eleştiri gelmeye devam ediyor. Hıristiyan Sosyal Birlik CSU'lu Milletvekili Hans-Peter Uhl, Alman Televizyonu ZDF'de yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Wulff'u eleştirerek “Keşke hiç öyle bir cümle sarfetmeseydi” dedi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU) ise Süddeutsche Zeitung Gazetesi'ne yaptığı açıklamada “İslam hiçbir zaman bizim değerlerimize uyum sağlayamaz” dedi. Birlik Partilerin Federal Meclis Grup üyesi Günther Krings de “İslam'ın buranın bir parçası olduğu gerçek. Fakat Almanya'nın geleneksel kültürü içinde gelişmedi” dedi.

İslam anayasaya girerse

Alman Anayasası'nda Hıristiyanlık ve Yahudilik resmi din olarak geçiyor.
İslam resmi din olursa, cemaat statüsü kazanacak. Müslümanlar din dersi verilmesinde söz sahibi olur.
Kiliselerin yaptığı gibi camiler de vergi toplayabilir. Devletten yardım alabilir.
RTÜK gibi kurumlar va Alman televizyonlarında temsil hakları olur.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri