Almanya’da gurbetçilerin sayıs azaldı

Almanya'daki Türk vatandaşlarının sayısı 2010 yılında, 2009 yılına göre yüzde 1,7 azalarak 1,63 milyon oldu.

Almanya Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ülkede 2010 yılı sonu itibariyle yaklaşık 1,63 milyon Türk vatandaşının yaşadığı, bu sayının 2009 yılına göre 28 bin 600 azaldığı belirtildi. Bu rakam toplam sayının yüzde 1,7’sine denk geliyor.

Almanya'da 1998 yılında 2,1 milyon olan Türk vatandaşlarının sayısında bu yıldan sonra düşüş eğilimi görüldüğü ve eğilimin sürdüğü ifade edilen açıklamada, bu düşüşün sebepleri arasında Alman vatandaşlığına geçiş, ülkeden ayrılma ve ölüm olayları gösterildi.

Rapora göre Almanya'da 188 ülkeden yaklaşık 6,75 milyon yabancının yaşıyor, bu sayı 2009 yılına göre 2010 yılında yüzde 0,9 arttı. Raporda ayrıca, ülkede yaşayan yabancıların sayısında son 5 yılda ilk kez bir artış olduğuna dikkat çekildi

EN BÜYÜK GRUP YİNE TÜRKLLER
Toplam sayıda azalma olmasına rağmen Almanya'da yaşayan yabancıları oluşturan en büyük grubu yüzde 24 ile yine Türkler oluşturuyor. Türkleri yüzde 8 ile İtalyanlar ve yüzde 6 ile Polonyalılar izliyor. Almanya'da doğan yabancıların oranı da yüzde 19. Doğan yabancılar oranında yüzde 41 ile Türkler ilk sırada yer alıyor. .

Almanya gelen yabancılarda en fazla artışsa Romanya, Polonya ve Bulgaristan vatandaşlarında oldu.

ntvmsnbc

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri