Alman memur Türk düğününde!

Almanya'da ilk kez Alman memur Hamburg'da bir Türk düğününde nikah kıydı.

Almanya'da gelenek ve göreneklerini yaşamaya, yaşatmaya, devam ettirmeye ve ileriki nesillere aktarmaya çalışan Türkler bunun için hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyor. Bu geleneklere her gün yenileri eklenirken, geleneklere bu kez de Türkiye'de olduğu gibi düğün salonlarında binlerce kişinin yanında kıyılan nikah merasimi eklendi. Almanya'da ilk kez Alman memur Hamburg'da bir Türk düğününde nikah kıydı. Hamburg'un Wilhelmsburg semtinde bulunan CLASS düğün salonunda, Çankırılı Orhan ve Şerife Arduç'un kızları ekonomi mühendisi Zeynep ile İskenderunlu İsmet ve Güzin Adanalı'nın oğulları işadamı Hakan'ın nikahını kıyıldı. Alman nikah memuru Michael R. Jacobeit ilk kez geleneksel Türk düğününde nikah kıydığını ve büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Çiftler için özel olan bugün benim içinde çok özel bir gün." dedi.

Nikah öncesi genç çifte nasihatlerde bulunarak, evliliğin birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşma olduğuna işaret eden Jacobeit, "Daha önceleri gemide, otelde ve restoran gibi bir çok yerde nikah kıydım. Ancak bu kadara kalabalığın önünde bir Türk düğününde ilk kez nikah kıyıyorum. Bana göre bu nikah Almanya'da bir ilk." ifadelerini kullandı.

'Teklif gelmesi halinde yine Türk düğününde nikah kıyacak mı?' sorusuna ise Jacobeit, "Bunu şu anda bilemem. Çünkü ben başka bir ilçenin nikah memuruyum. Bu ilçedeki memurlar kabul etmediği için ben geldim. Ama onlar benim bir başka ilçede onların bölgesinde nikah kıymamı istemiyorlar. Bu bir istisna oldu. Diğer taraftan da benim geldiğim ilçede bir tek Türk düğün salonu bile yok." dedi.

Nikah'ın ücreti hakkında bilgi vermeyen Jacobeit, "Bizim dışarıda nikah kıymamızın bedeli 250 euro ile 1000 euro arasında değişiyor." derken, nikahın düğün salonunda kıyılması fikrini ailelerin çocukları için bir sürpriz yapmak istemesiyle geliştiği belirtildi.

Düğüne yaklaşık gece geç saatlere kadar süren ve yaklaşık bin kişi katıldığı düğünde, nikah şahitliklerini Esma Baykuş ile Banu Hübbe yaptı

tıme türk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri