"Allah Allah böyle bir madde mi var"

Dernek yöneticileri tüzüğün 20. maddesine 'Tasfiye halinde, tüm mal varlığı Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne devredilir' ifadesini koydurdu. Yeni Başkan o madde için 'haberim yok' dedi

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunları tarafından 3 yıl önce kurulan İstanbul İktisatçılar Derneği'nin (İKDER) tüzüğündeki madde oldukça dikkat çekici. Maddeye göre, Murat Etli'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Halis Yunus Ersöz, Hasan Şenocak, Ahmet Samur, Halim Tosun, Hüseyin Engin, Engin Öztürk, Ali Altuncu'nun yönetim kurulu üyesi olduğu dernek, fesh edilmesi halinde tüm malvarlığını Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bırakacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bazı bakanların da etkinliklerine katıldığı ve 8 Mart 2007 tarihinde kurulan derneğin bu kararı, tüzüğün 20. maddesinde yer aldı. 'Derneğin Feshi ve malvarlığının tasfiye şeklinin belirtildiği işte o tüzük maddesi: '(...) Alacakların tahsil edilmesi ve borçların ödenmesinden sonra kalan tüm para, mal ve hakları, genel kurulda belirlenen yere devredilir. Genel kurulda, devredilecek yer belirlenmemişse Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne devredilir.'
KASIMDA 2. GENEL KURUL
Merkezi Süleymaniye'de bulunan ve tüzüğünde 'şubesi açılmayacaktır' denilen derneğin Başkanı Murat Etli, konuyla ilgili AKŞAM'a şöyle dedi: 'Allah Allah tüzükte böyle bir madde mi var? Ben, derneğin ikinci dönem başkanıyım. O yüzden bilemiyorum. Bir bakıp size döneyim.' Tüzüğe göre, genel kurulu 3 yılda bir yapılan ve kasım ayında 2. genel kurulunu yapacak olan derneğin başkanı Murat Etli, ilk geçici yönetimde genel sekreter olarak yer almış. Derneğin kuruluşundaki başkanı ise Ömer Aydın.

TARİHLERDE İLGİNÇ TESADÜF
İKDER'İN kuruluş tarihiyle, Alman savcılarının Almanya'da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V soruşturmasını başlattığı tarih çakışıyor. İddianameye göre, 2006 yılında Berlin İslam Cemaati Başkanı ve IGMG eski hukuk danışmanı Abdurrahim Vural, Almanya'nın çeşitli maliye dairelerine dernekle ilgili iddialar içeren şikayet yazıları gönderdi. Vural, yardım paralarının kötüye kulanıldığını, vergi kaçakçılığı yapıldığını yazıyordu. Aynı yıl Sema Tokgöz adına Berlin'den Frankfurt am Main Maliye Dairesi'ne bir faks gönderildi ve aynı suçlamalar yöneltildi. 20 Şubat 2007'de Frankfurt am Main Savcılığı'na kimliği belirsiz bir şikayet daha ulaştı. Bu iddialar üzerine soruşturma başlatıldı ve Nisan 2007'de Deniz Feneri e.V ve Kanal 7 TV Almanya Temsilciliği'ne baskınlar yapıldı. Aynı yıl İstanbul İktisatçılar Derneği de kuruluşunu gerçekleştirdi. Dava sanıkları olan Mehmet Gürhan, Mehmet Taşkan ve Firdevsi Ermiş tutuklandı. Almanya'daki Deniz Feneri e. V davasının Türkiye ayağı da soruşturuluyor. Frankfurt yargısı, Almanya'daki dolandırıcılığın esas faillerinin Türkiye'de, eski RTÜK Başkanı Zahit Akman, Mustafa Karaman'ın aralarında olduğu isimleri gündeme getirmesiyle, Türkiye'deki yargı süreci de devam ediyor.

İFMC BAŞKANI VAHAP ADIYAMAN:
O MADDENİN TÜZÜKTE İŞİ NE?
67 yıl önce kurulan İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti'nin Başkanı Vahap Adıyaman, 1936'da Atatürk'ün direktifiyle İktisat Fakültesi'nin kurulduğu, ilk mezunlarının da 1943'te İFMC'yi kurduğunu hatırlatarak, 'Söz konusu derneğin tüzüğü net değil. Bir maddesinde İktisat Fakültesi mezunları diyor, bazı yerlerde herkesi davet ediyor. Bir dernek mal varlığını bağışlayacağı adresi Deniz Feneri olarak nasıl gösterir' dedi.

Akşam

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri