Aliyev'den bir ilk

Ermenistan'la yapılan görüşmelerin içeriğini açıkladı!

Aliyev, Ermeni işgaline son verilmesi için sürdürülen görüşmelerin içeriğini ilk kez açıkladı.

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Karabağ ve çevresindeki Azeri topraklarında 15 yılı aşkın süredir devam eden Ermeni işgaline son verilmesi için uluslararası arabulucular yardımıyla sürdürülen görüşmelerin içeriğini ilk kez açıkladı.

Aliyev, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı planının ilk aşamada, Ermeni birliklerinin Karabağ'ın çevresindeki 5 Azeri bölgesinden çekilmesini öngördüğünü söyledi.

Aliyev, Karabağ'da yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalanabileği söylentilerinin arttığı bir dönemde, Rus haber kanalı Vesti'ye konuştu.

Uzun süredir tartışılan planın Karabağ ile Ermenistan arasında bir koridor açılmasını içerdiği söylentilerini ilk kez yalanlayan Aliyev, "Coğrafi olarak Ermenistan'la Karabağ arasında hiçbir zaman bağlantı yoktu" dedi.

Azeri lider, Ermenistan'ın 5 bölgeden çekilmesinden 5 yıl sonra da son iki bölge Kelbeçer ve Laçin'i boşaltacağını açıkladı.

Karabağ'ın ayrı bir devlet olmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirten Aliyev, Sovyet döneminde olduğu gibi bölgeye kapsamlı özerklik verilebileceğini söyledi.

CNN Türk

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri