Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının aile bütünlüğünün sağlanması gerektiğini ifade ederek, “Çok şey değil, bir şey istiyorlar. Aile bütünlüğümüz sağlansın diye özür grubundan tayin isteyip tayini çıkmayan eğitimciler ‘il/ilçe emri uygulansın ve hasret nöbetimiz tamamlansın’ diyorlar. Millî Eğitim Bakanlığı şartları zorlamalı, sabırları değil” dedi.
Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesi’nin il divan toplantısına katılarak, sendikal çalışmalara ve eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kazanım üretmek, çözüme katkıda bulunmak için ter akıtıyoruz
Örgütlü gücü kazanıma dönüştürmek, engellerin kaldırılması ve sorunlara çözüm bulunması için ter akıttıklarını, adanmışlık ruhuyla çalıştıklarını, çaba harcadıklarını söyledi.
İnsanlığın, emeğin adaletli bir düzende hak ettiği değeri göreceği şartların ancak örgütlü mücadeleyle mümkün olduğunu vurgulayan Yalçın, “Kurulduğumuz günden beri emeğin örgütlü gücüne inanarak, gerek insanlığın gerekse çalışma hayatının sorunlarını gündeme getirmeye, çözüm odaklı tartışmaya, analiz ederek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinin çok sayıdaki sorununu, geride bıraktığımız yıllarda çözüme kavuşturduk, kazanımlar elde ettik. Hâlâ önümüzde birçok sorun durmaktadır. Bunların çözümünü sağlamak için ter dökmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Meslek kanunu konusunda adımlar hızlandırılmalıdır
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin adımların hızlandırılması çağrısında bulunan Yalçın, “Öğretmenliği hak ettiği noktaya taşıyacak ve kariyer mesleği hâline getirecek, mesleki özerklik sağlayacak, öğretmenlerin özlük haklarını artıracak Öğretmenlik Meslek Kanunu bir an evvel çıkarılmalı ve hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.
Vaatler tutulmalı, 3600 ek gösterge tüm eğitim çalışanlarını kapsamalıdır
Verilen sözlerin zamanında yerine getirilmemesinin yol açtığı tahribatı onarmanın kolay olmadığını, bu nedenle, söz söylerken, vaatte bulunurken çok dikkat etmek gerektiğini kaydeden Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda hâlâ somut olarak ortaya bir şey konulmamış olmasının eğitim çalışanlarında hayal kırıklığına yol açtığını dile getirdi. Yalçın, şöyle konuştu: “100 Günlük Eylem Planı’nda da yer verilen ek gösterge ile ilgili hâlâ somut bir adım atılmamış olması eğitimcileri, kamu görevlilerini huzursuz etmektedir. 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilen 3600 ek gösterge sözü, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde yerine getirilmelidir.”
Durup dururken kimse bize hakkımızı vermez
15 Mayıs’a kadar üye çalışmasına ağırlık vereceklerini ifade eden Ali Yalçın, “Biz örgütlü gücümüzle onlarca kazanım elde ettik, başörtüsü yasağına son verdirdik, mali, özlük ve sosyal haklarda pek çok iyileşme sağladık. Bundan sonra da sorunları çözecek, kazanım üretecek, haklarda iyileştirme yapılmasını temin edecek olan yine örgütlü gücümüzdür. Kimse durup dururken bize haklarımızı vermez. Şimdiye kadar yaptığımız gibi, mücadele ederek haklarımızı biz alacağız” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Ahmet Dönmez ise, sendikal çalışmalara ilişkin bilgi vererek başladığı konuşmasında, yolculuklarını azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi.
Ziyaretler
Genel Başkan Ali Yalçın, Çankırı Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla görüştü.