Ali Yalçın: İki yakamızı kravatla bir araya getirmekten vazgeçin

Ali Yalçın, Memur-Sen Bitlis Buluşması’na katılmadan önce Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi’nin hizmet binasının açılışını yaptı. Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü haline dönüşen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in, üyeye, ülkeye ve insanlığa ilişkin hassasiyeti...

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, darbe döneminden kalma bir yönetmelikle hizaya sokulmak istemediklerini belirterek, “Hükûmete çağrıda bulunuyorum. İki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda bırakmayın. Temel hak ve özgürlükler noktasında bu yönetmelik yeniden ele alınsın. 82 model Kenan Evren yönetmeliği ile idare edilmemiz yakışık almaz” dedi.

Ali Yalçın, Memur-Sen Bitlis Buluşması’na katılmadan önce Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi’nin hizmet binasının açılışını yaptı. Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü haline dönüşen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in, üyeye, ülkeye ve insanlığa ilişkin hassasiyeti olan, kendini ödevli ve sorumlu hisseden bir kitle olduğunu kaydeden Yalçın, “Özelde üyemiz, genelde ülkemiz, evrensel anlamda dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa, tamamına ilişkin hassasiyeti olan, bütün mazlum ve mağdurları sınır içi sınır ötesi diye ayırmaksızın hepsini mücavir alan içinde gören ve kendini bu konuda sorumlu addeden bir kitleyiz” şeklinde konuştu.

‘Kral çıplak’ diyerek vesayet odaklarını deşifre etmeyi bir görev bildiklerinin altını çizen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü her 10 yılda bir ihtilal ve darbe geleneği bu ülkeye çok şey ödettirdi, çok bedel ödetti. Bir daha bedeller ödenmesin diye Türkiye, ileri demokrasi diye ifade edilen demokratik zemine ilişkin bir tahkimat yapabilsin ve millet de bu anlamda rahat edebilsin diye bir mücadele veriyor.”

Yalçın, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması, üniversitelerden turnikelerin sökülmesi, üniversite bahçelerinin kışla olmaktan çıkarılıp kampüse dönüştürülmesi, ‘Ordu Göreve’ pankartı altında yürüyen rektör dönemlerinin sona ermesi, bu tip aymazlıklar ve saçmalıklar olduğunda en yüksek düzeyde tepkinin verilmesi, katsayı adaletsizliğinin geride bırakılması, meslek liselerinin önünün açılması gibi birçok konuda sorumluluk aldıklarını, mücadele verdiklerini, özgürlük alanlarının genişletilmesinde, kazanımların elde edilmesinde emeklerinin, imzalarının bulunduğunu söyledi.

Kılık ve kıyafet yönetmeliği temel hak ve özgürlükler noktasında yeniden ele alınmalıdır

Darbe döneminden kalma bir yönetmelikle hizaya sokulmak istemediklerini vurgulayan Yalçın, “Meclis’te bir vekil sakal bırakabiliyorsa, kamu görevlileri de sakal bırakabilsin, kravat takmak mecburiyetinde kalmasın. Hükûmete çağrıda bulunuyorum. İki yakamızı bir araya getirmek için illa kravat takmak zorunda bırakmayın. Temel hak ve özgürlükler noktasında bu yönetmelik yeniden ele alınsın. 82 model Kenan Evren yönetmeliği ile idare edilmemiz yakışık almaz. Bunu da buradan bir kez daha ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Memur-Sen Bitlis Buluşması’na katılan Ali Yalçın, bu coğrafyanın yeniden sancılar ve travmalarla yüzleştiğini ve yeniden imtihan edildiğini dile getirdi.

Kamuda yapılanma sürecinde istişare ve ortak akıl es geçilmemelidir

Güçlü devlet modellerinin güçlü bir kamu yapılanması üzerine kurulduğunu belirten Yalçın, “Dünya 5’ten büyük diyoruz. 5 büyük devletin kamu personel sistemi çok güçlü. Türkiye de bu dönüşüm ve değişimi sağlamak zorundadır. Bu süreç sağlıklı yürürse, bu tasarım sağlıklı yapılırsa, kamu personeline yönelik olarak iş güvencesini tehdit eden tehlikeli adımlar atılmazsa, tahkikat düzgün yapılırsa, kamuya alımda liyakat, sadakat ön plana alınırsa bu ülke süper güç olur” diye konuştu.

Ortak akıl vurgusu yapan Yalçın, sürecin paydaşlarıyla tartışılması gerektiği ve şeffaflıkla yürütülmesi gerektiğini dile getirerek, “Bu sürecin doğru dürüst tartışılmasına ihtiyaç var. Biz bu konuda Memur-Sen ailesi olarak her zaman hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Biz kırmızı çizgimizi bu konuda her zaman ifade ettik. Güçlü memur, güçlü devlet demektir” dedi.

Sözleşmelilere ‘Eşin ile işin arasında tercih yap’ denilmesi vicdanları sızlatmaktadır

“Sözleşmeli öğretmen ile kadrolular arasında farklar var” diyen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle bir sistem olamaz. Sözleşmeli öğretmenlere ‘eşin ile işin arasında tercih yap’ deniliyor adeta. Bu vicdanları yaralamaktadır. Böyle sistem olamaz. Bu farklılıkların ortadan kaldırılası lazım. Öte yandan, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan kamu görevlileri için de cezbedici uygulamaların olması gerekiyor.”

Genel Başkan Ali Yalçın, Vali İsmail Ustaoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ı ziyaret ederek, çalışanların gündemine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SENDİKALAR Haberleri