Aldığı ödülü madenci ailelerine bağışlayacak

Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Çelikiz, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) 32. Ulusal Kongresi'nde kendisine verilen bin liralık para ödülünü, grizu faciasında cesetlerine ulaşılamayan iki

Çelikiz, TÜSAD'ın 20-24 Ekimde Antalya'da düzenlediği kongrede, ''2010 Yılı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Pnömokonyoz Prevalansı'' konulu sunumda bulunduğunu, arkadaşlarıyla hazırladığı çalışmanın büyük ilgi gördüğünü söyledi. Çalışmasının, TTK'ya bağlı Amasra, Karadon ve Üzülmez müessese müdürlüğü maden ocaklarındaki işçileri kapsadığını, pnömokonyoz (mesleki akciğer toz hastalığı) vakalarında önemli düşüşler tespit ettiğini anlatan Çelikiz, şöyle dedi:

''Kurumdaki vakalar diğer yıllara oranla büyük düşüş gösterdi. Bunda alınan önlemlerin büyük rolü var. Arkadaşlarımla yaptığım çalışmama, eski TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ve mevcut genel müdür Burhan İnan önemli destek verdi. Sunumum, kongrede büyük beğeni topladı. Düzenlenen törende çalışmamız, Sözel Bildirim Ödülü'ne layık görüldü. Plaketimi aldıktan sonra bin lira para ödülü de verildiğini gördüm.

Bu parayı TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayısta meydana gelen grizu patlamasında cesetleri kuyuya düştüğü tahmin edilen ve henüz ulaşılamayan Dursun Kartal ve Engin Düzcük'ün ailesine bağışlamaya karar verdim. Pazartesi günü kente dönerek, ailelere az da olsa katkı sağlamak adına para ödülünü takdim edeceğim.''

Çelikiz, çalışmasını şehit madencilere ithaf ettiği için aldığı ödülün de onların hakkı olduğunu düşündüğünü, Kartal ve Düzcük ailesinin eğitim hayatlarına devam eden çocuklarına az da olsa katkı sağlamak istediğini kaydetti.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri