Alanya'da 24 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yatılı bir ortaöğretim okulunda eğitim gören 24 öğrenci baş ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Alanya'nın Türkler beldesindeki Türkler İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde yatılı okuyan 24 öğrenci baş ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle okul yönetimi tarafından hastaneye götürüldü. Alanya Devlet Hastanesinde tedaviye alınan öğrencilerin bir süre gözetim altında tutulacağı kaydedildi.

Hastaneye gelerek okul yönetimi ve öğrencilerle görüşen İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince okuldaki yemek numunelerinde inceleme yapıldığı kaydetti. Öğrencilerin okul yönetimi tarafından ateşlenme ve baş ağrısı şikayetiyle hastaneyle kaldırıldığını aktaran Köseoğlu, şunları söyledi:
''Türkler İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde okuyan 24 öğrenci, baş ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirildi. Öğrencilerimizin şu anda herhangi bir sağlık problemi yok. Ancak, tedbiren bu 24 öğrencimiz hastaneye yatırıldı. Ateşlerini düşürmek amacıyla kendilerine serum takıldı. Sabaha kadar gözetim altında olacaklar. Herhangi bir zehirlenme olayı söz konusu değil. Hafta sonu öğrenciler, dershanede yediği yiyeceklerden de etkilenmiş olabilir ama emin değiliz. Mevsim geçişinden kaynaklanan gribal enfeksiyon da olabilir. Okulda kalan 240 öğrencinin hepsi yemek yediği halde onlarda bir şey yok. İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından okuldaki yemek numuneleri incelendi.''

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran da, İMKB Anadolu Öğretmen Lisesinde okuyan 40'a yakın öğrencinin bugün hastaneye geldiğini, bunlardan 24'ünün tedbir amaçlı olarak yatırıldığını söyledi. Öğrencilerin, kusma, bulantı, ishal ve yüksek ateş gibi şikayetlerle hastaneye geldiğini anlatan Başaran, toplu bir vaka söz konusu olduğu için ilk akıllarına gelen şeyin gıda zehirlenmesi olduğunu, ancak bunun henüz kesinlik kazanmadığını bildirdi. Başaran, öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığını da sözlerine ekledi
cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri