Alan Değiştiren Öğretmenler Mutsuz!

Geçen yıl sınıf öğretmeni iken Milli eğitim Bakanlığı TTK 80 Sayılı kararına uygun olarak alan değiştiren öğretmenlerin büyük çoğunluğu yeni alanlarında son derece mutsuzdur.

Sınıf öğretmeni iken, Zihin engelliler, Teknoloji Tasarım, Matematik, Türkçe gibi alan öğretmenliğine geçenlerin yer değiştirme amaçlı olarak bu yola başvurdukları bilinmektedir.

Sınıf öğretmenliğine geri dönmek isteyen öğretmenler, “yeni alanlarında mutlu olamadıklarını ve çok pişman oldukları bir tercih yaptıklarını, aile bütünlüğü için acele karar verdiklerini, yanlış kararlarının cezasını öğrencilerin çekmesinin doğru olmadığını, sınıf öğretmenliğine geri dönüş için eğitimden yana olan sendikaların konuya ilgi göstermeleri gerektiğini” belirtiyorlar.

Ereğli Anadolu Eğitim Sen Temsilcilik Başkanı Mustafa YAMAN yaptığı açıklamada;
“Yeni eğitim sistemine geçiş maalesef sancılı oldu. Özellikle alan değiştiren öğretmen arkadaşlarımızdan bazıları yeni alanlarında mutlu ve başarılı olduklarını belirtirken, büyük çoğunluğunun mutsuz olduğunu gözlemekteyiz.

Geçtiğimiz hafta Ankara’da Genel Başkanımız Cansel GÜVEN ve MYK üyelerimiz durum raporumuzu paylaşmak üzere MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ile temel eğitim kurumlarında yaşanan sorunlara dair çözüm önerilerimizi sunmak istediğimiz Temel Eğitim Genel Müdürü Sayın Funda KOCABIYIK ile birer görüşme gerçekleştirmiştir.

Alan değiştiren sınıf öğretmenleri konusunda toptancı bir tavır içinde olmadıklarını belirten Sayın AYDOĞDU, alanına dönmek isteyen sınıf öğretmenlerine kolaylık sağlayacaklarını, hizmet içi eğitim almış öğretmenlerin de 540 saatlik eğitimi tamamlamak isteyen öğretmenlerin de yeni alanlarında kalmalarını sağlayacak bir düzenlemenin mümkün olduğunu söylemiştir. Yan alanlarla branş değiştirmenin sıkıntılarına da dikkat çeken sayın genel müdürümüzle bir çok noktada uzlaştığımız da göze çarpmaktadır.

Eski alanına dönmek isteyen, yeni alanında kalmak isteyen, yeni bir alana geçmek isteyen ve ilk atama bekleyen on binlerce öğretmenin haklı taleplerini adil, bilimsel ve doğru bir yöntemle bir takvim içinde karşılama konusunda bakanlığa raporlarını yazılı ve sözlü olarak ileten sendikamız sürecin takipçisi olmaya devam edecektir.

Sonuç olarak, Sendikamızın bundan önceki temaslarında olduğu gibi verilere, somut bilgilere dayalı tespitleri, çözüm önerileri muhataplarına ulaştırılmış olup takibi de yapılacaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası her zaman olduğu gibi eğitim çalışanlarının yanında yer almaya devam edecektir. Siyasetten uzak yeni bir sendikal anlayışın temsilcisi olan AES makamlara sadece sorunları değil, çözüm önerilerini de sunmaya devam edecektir.” dedi.

AES

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri