Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen hizmet içi eğitim tabiri yerinde ise ezberleri bozdu.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 09 - 13.07.2018 tarihleri arasında Aksaray Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde gerçekleştirilen Uygulamalı Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kursuna 100 sınıf öğretmeni kursiyer olarak katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Dairesi Eğitim Koordinatörü Nurten Özdemir Altayoğlu’nun gözetim ve denetiminde gerçekleşen kursa Türkiye’nin en batısından en doğusuna kadar birçok ilden meslek kıdemi 10 ile 15 yıl arasında değişen sınıf öğretmenleri katıldı.
Hizmetiçi eğitim kapsamında bir hafta boyunca öğleye kadar alanında uzman akademisyenlerin sunumları ve akabinde öğleden sonra gruplar halinde yapılan atölye çalışmaları ile devam edildi. Atölye çalışmaları kapsamında, katılan öğretmenlere modern çağın gereksinimleri ile değişen ve gelişen toplum yapısına yönelik olarak; drama, eğitim koçluğu, oyunlarla matematik, değerler eğitimi, müzik ile resim gibi yeni eğitim öğretim metot ve teknikleri alanlarında çalışmalar yapıldı.
Alanında uzman eğitim görevlileri tarafından uygulamaya dönük atölye çalışmaları oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Öğretmenlerde farkındalık yaratılması amaçlandı.
Uygulamalı Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kursuna katılan öğretmenlerin görüşleri;
İlk defa bu kadar verimli bir hizmetiçi kurs aldım.(Sinan Yalçın-Gümüşhane)
Hiç bilmediğim alanlar hakkında bilgilendim.(Veyis Genel -Kütahya)
Derslerimde kullanmak üzere pratik anlamında çok şey öğrendim.(Tubanur Şirin-Samsun)
Yaparak yaşayarak öğrenilen ve tek kelime ile harika bir kurs oldu.(Sibel Aydın-Çankırı)
İlk defa slayt izlemek dışında bir mesleki çalışma programı yapıldığını gördüm.(Rafet Ural- Kayseri)
Hizmetiçi Eğitim Dairesi Eğitim Koordinatörü Nurten Özdemir Altayoğlu; “Sınıf öğretmenlerimizle yaptığımız müzik, ritim, dans, drama temelli, oyunlarla ders işleme ve değerler eğitimi içerikli programladığımız ‘uygulamalı yöntem ve teknikler’ kursu bana bir kez daha çok çalışmamız gerektiğini eğer o masaları işgal ediyorsak bu vatan için bu ülkenin çocukları için çalışmanın boynumuzun borcu olduğunu gösterdi. Eğitimden daha çok neyi alıp okul açıldığında öğrencilerime neyi götürebilirim diye çırpınan öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız.” Açıklamalarında bulundu.
Yukarıda ifade edilen görüşlerden de anlaşılacağı üzere akademik sunum ve beraberinde pratiğe yönelik yapılan atölye çalışmalarının, öğretmenin mesleki yeterlilik ve motivasyonu üzerindeki olumlu etkisini kanıtlamaya yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda kendisine değer verildiğini hisseden öğretmenin önünde hiçbir engel duramaz.
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç Dr. Semih Aktekin Bey’e tam anlamıyla dolu dolu geçen hizmetiçi eğitim faaliyetleri için teşekkür ederiz.
(R.URAL-Haber)