AKP'ye siyah çelenk

Şehit ailelerinden Ak Parti'ye siyah çelenk

Şehit aileleri, hükümetin Kürt açılımını protesto etmek için dün Ak Parti Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.
Değişik illerden geldiği belirtilen şehit aileleri AK Parti Genel Merkezi önünde toplandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini belirten gruptakilere, parti yetkilileri, Erdoğan'ın genel merkezde bulunmadığını söyledi. Yetkililer, Ak Parti Genel Başkan yardımcıları Şükrü Ayalan, Abdülkadir Aksu ve Edibe Sözen'in şehit aileleri ile görüşmek için beklediklerini de kaydetti. Şehit aileleri ise sadece Erdoğan ile görüşeceklerini belirterek daveti kabul etmedi. Bu sırada Ayalan, gruptakilerin yanına gelerek kendilerini parti binasına davet etti. Bazı şehit ailelerinin, yaptıkları görüşme taleplerinin kabul edilmediğini öne sürmesi üzerine Ayalan, “Siz ne zaman istediyseniz her hafta, her konuda sizlerle konuştuk. Ne zaman isteseniz görüşüyoruz. Ne zaman 'alo' dediniz de biz telefona çıkmadık? Buyurun içeri gelin görüşelim” dedi. Ayalan, gruptakilerin daveti kabul etmemesi üzerine parti binasına döndü.

'Açılıma karşıyız'
Şehit babası Mehmet Gençer, Kürt açılımı çalışmalarına karşı olduklarını belirterek, “Türkiye'de Kürt sorunu değil, Kürtçülük sorunu vardır. Bunun kaynağı da terör örgütü PKK'dır” diye konuştu.
Ak Parti Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakan gruptakiler daha sonra Cebeci Askeri Mezarlığı'nı ziyaret ederek şehitler için dua okudu.

'Saygı duyuyoruz'
Ayalan ise, yaptığı yazılı açıklamada, şehit ailelerinin hepsini değerli gördüklerini ve saygı duyduklarını belirterek, “Ak Parti, gerek STK birimleri, gerekse diğer birimleri ile her zaman şehit ailelerinin yanında olmuş ve onların hassasiyetlerini paylaşmıştır. Ak Parti, diğer siyasi partilerde bulunmayan yalnızca sivil toplum kuruluşlarının taleplerini ve değerlendirmelerini dinleyen bir birim olan 'STK Masası' aracılığıyla şehit aileleri derneklerinin hem bireysel hem de kurumsal taleplerini dinleyerek bunları gerekli organlara iletmiş ve karar alma mekanizmalarına dahil etmiştir.
Şehit ailelerimizin hepsini değerli görüyor ve hepsine saygı duyuyoruz. Ak Parti bugün de olduğu gibi bundan sonra da şehit ailelerimizin talep ve sıkıntılarını tüm birimleriyle dinlemeye hazırdır” dedi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri