AKP'nin ''Atom Karıncası''na saldırı

AKP'nin Diyarbakır adayı Kudbettin Arzu'ya DTP'lilerden taşlı saldırı..

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kudbettin Arzu'nun da aralarında bulunduğu milletvekilleri ve teşkilat yöneticileri, seçim ziyaretleri sırasında taşlı saldırıya uğradı.

Bağlar ilçesindeki saldırıda yaralanan olmadı. Biri bayan, biri 80 yaşında olmak üzere toplam 6 kişinin yaralandığını söylendi..

Kudbettin Arzu ile beraberindekilerin Bağlar semtinde seçim gezisi yaparken aniden ortaya çıkan ve yaşları 10 ile 15 arasında değişen bir grubun saldırısına uğradı. Gruptakilerin DTP Bağlar ilçe seçim bürosundan çıktığı öne sürüldü. Saldırganlar taş ve sopa yağdırdıktan sonra ara sokaklara girerek kaçtı.

İŞTE FİLM SAHNELERİNİ ARATMAYAN KAVGA ANI

KAFA GÖZ YARDILAR

Saldırı sonucunda yaralanan 6 kişinin sopa ve yumruk darbeleri ile darp edildikleri belirlendi. Hastaneye kaldırılan 2 kişinin kafasında 4'er santimetre genişliğinde yara kesik belirlendi. 2 kişinin de ellerinden yaralandığı öğrenildi.

Yaralılar arasında bulunan kadının ise omuz ve boyun bölgesine darbe aldığı belirlendi.

BUNLAR HERKESİ TAŞLIYOR

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Tarım ve Köşişleri Bakanı Mehdi Eker, Bağlar ilçesi Kuruçeşme mahallesinde büyükşehir belediye başkan adayı Kutbbettin Arzu, ''Bizim dışımızdaki partilere de bu tür saldırılar var. Bu demektir ki sadece AK Partiye değil, kendi gibi düşünmeyen herkese saldırılmaktır, taşlanmaktır" dedi.

İNTERNETTE TEHDİT İLANLARI

Mehdi Eker, olaylarla ilgili olarak DTP'lileri suçladı ve "DTP ile bağlantılı olduğunu düşündüğümüz, bildiğimiz bazı illegal uzantıların bazı internet sitelerinde yaptıkları, tehditkar ilanları var. Yani seçime yaklaşılan son günlerde AK Parti seçime girmesin gibi tehditkar ifadeleri yayınları var" diye konuştu.

''DTP'NİN SEÇİM ARACI BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESTİ''

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbbettin Arzu da daha önce de DTP'nin seçim araçlarından birinin seçim çalışmalarına engel olmaya çalıştığını ileri sürerek şunları anlattı:

''DTP'nin seçim aracı bizim önümüzü kesti. Bize engel olmaya çalıştı. Sözlü saldırıda bulundular. Daha sonra taşlı ve sopalı saldırı oldu. Arkadaşlarımızı karşılık vermemeleri konusunda uyardık. Tahminimizce ara sokaklarda hazırlık yapmışlardı. Çünkü kalabalık bir gruptu."

http://www.haber3.com/news_detail.php?id=461101

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri