‘AKP-CHP’yi bekliyoruz’

Bahçeli: Türbanda da bakalım iki parti ne yapmayı düşünüyor, görelim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, anayasının değiştirilemez ilk üç maddesinin pozitif anlamda değiştirilebileceğine ilişkin önerisine sert tepki göstererek, “İlk üç madde üzerinde herhangi bir değişiklik tartışmasını başlatmak Demokratik Toplum Kongresi çizgisine gelmek demektir” dedi. Anayasa değişikliği çalışmalarının 5 Mayıs'ta başlatılabileceğini belirten Bahçeli, türban sorununun çözümünden yana olduklarını, AKP ve CHP'nin ne yapacaklarını görmek için beklediklerini kaydetti.
Bahçeli, Iğdır'da şu mesajları verdi:
GÜL'ÜN SÖZÜNÜN ANLAMI YOK: Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi 'Türkiye'de önde gelen bütün siyasi akımların TBMM'de temsil edilmesi” için barajın en aza indirilmesi lazım. Direkt 'baraj aşağı çekilsin' diyemiyorsan, o zaman bu sözün bir anlamı yok.
ELİMİZDE BİLGİLER VAR: Hükümet yetkililerinin seyahatleri ve görüşmeleri ortada. Dört parçalı 'Kürdistan' coğrafyası, BOP projesiyle ilişkili olarak 1 Ağustos'taki açılım süreciyle ilişkilidir. Elimizde bazı bilgiler mevcut ama bekleyelim bakalım.
TÜRBAN'DA AKP VE CHP'Yİ BEKLİYORUZ: Dibi görünmeyen kuyudan su içmeyiz dedik. Bakalım iki parti ne yapmayı düşünüyor, görelim. MHP'nin görüşü bu konuda kararlı ve kesindir. Türban meselesi toplumsal bir sorundur ortadan kalkması lazım. Geçmişte 411 oy ile ifade edilen adımda tereddütleri ortadan kaldıran MHP oldu. MHP bu çizgisini koruyan bir siyasi partidir.
BAŞKANLIK SİSTEMİ NABIZ YOKLAMA: Başkanlık sistemini tartışan kişiler şimdi 'böyle bir hazırlığımız yok' diyorlar. Nabız yoklama bu. Kahve içerken verilen aradaki gibi dinlenmeye başlıyor. Bunlar siyaseti yozlaştıran şeyler.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri