Aklını kullanan 2.el otomobil alır!

Otomobil duayeni Sami Nacaroğlu neden ikinci el otomobil alınması gerektiğini anlatı. Ahmet Çelik yazdı.

Yıllarca Nissan, Ford, Citroen gibi markalarda yurtiçi ve yurtdışında genel müdürlük düzeyinde görev yapan, otomobilin duayeni olarak anılan Sami Nacaroğlu, şimdi kendi işini kurdu. Bayraktar Holding'te yine yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Nacaroğlu'nun ilk yatırımı doğup büyüdüğü topraklarda yani Adana'da oldu. Geçen yıl Adana'da geniş bir arazide “Otodoktor” isimli çok markalı bir servis açan Nacaeroğlu aynı zamanda “ikincielotomobilim.com isimli internet sitesini de hizmete açtı. Otodoktor'da özellikle filo müşterilerine hizmet veren Nacaroğlu, ikinci yatarımını İstanbul'da Kavacık'ta yaptı. 4,5 milyon dolarlık bir yatırım yapan Nacaroğlu ikinci el pazarının gelecek açısından daha güven verdiğini söylüyor. “Sıfır otomobillerde artık o eski karlar yok” diyen Nacaroğlu sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Uzun zamandır tüm dünyayı yakından izliyorum. Sıfır otomobil pazarı hem daralıyor hem de kar marjları çok düşüyor. Ancak ikinci el pazarında öyle değil. Biz de ikinci el diye adlandırılıyor ama o bildiğiniz gibi aslında 3,4,5, ve 6'ıncı eli de olan büyük bir kullanılmış otomobil pazarı. Biz ağırlıklı olarak gerçek 2.el satmaya çalışıyoruz. Şimdi sıfır kilometre alınan bir otomobil plaka işlemlerinden sonra trafiğe çıkmasıyla birlikte yüzde 15 civarında değer kaybeder. Ancak ikinci elde araç satarken bu kadar büyük değer kaybı olmaz. Özellikle lüks segmentte otomobil alacak olanların sıfır değil de ikinci el'deki fırsatları değerlendirmelerinde yarar var. Artık sıfır kilometre araçlar yatırım aracı değil, o devir eskidendi”.

İstanbul'da Kavacık'ın merkezinde 2.el satış merkezini hizmete açan Sami Nacaroğlu bu merkezde 101 nokta kontrolü ve oto kuaför hizmetleri de veriyor.

 acelik@cyh.com.tr

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/143245-Aklini-kullanan-2el-otomobil-alir.aspx

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri