Akil Adamlar Protestocularına Destek

AKİL ADAMLARI PROTESTO EDEN YÖNETİCİLERİMİZE DESTEK İÇİN BALIKESİR’DEYİZ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Konfederasyon yönetim kurulu üyeleri, Akil Adamların Marmara heyetini Balıkesir ziyaretleri sırasında protesto eden yöneticilerimiz aleyhine açılan davaya katılmak ve yöneticilerimize destek vermek için Balıkesir’de.

Terörist başının taleplerini vatandaşa hazmettirmek için oluşturulan Akil adamları protesto eden yöneticilerimiz ne yazık ki yargılanmaktadır. On binlerce vatandaşımızın katili olanlar itibar görüp, iktidarla pazarlık masasında bölücü taleplerini dillendirirken, bu duruma karşı çıkan vatansever memurlar hakkında dava açılmaktadır. Sözde açılım süreci olarak ülkemizin bölünmesi, milletimizin ayrışması planlarının hayata geçirildiği bugünlerde, gelinen nokta ne yazık ki ülke bütünlüğünü savunanların mahkeme önünde yargılanmasına kadar varmıştır.

Hatırlanacağı üzere, savcılık, 'Akil İnsanlar' Marmara heyetinin Balıkesir ziyaretinde çıkan olaylara karıştığı gerekçesiyle, Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi, Türk Eğitim-Sen şube başkanı, MHP MYK üyesi ile il yöneticisi ifade için emniyete çağrıldı. Kapsamlı şekilde yapılan incelemenin ardından tespit edilen isimler hakkında 26 gün sonra resmen soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma açılan 76 kişi arasında Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Muhammed Karakoyun, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Halil Aydoğdu, ve 5 üyemiz de vardı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünden kendisine emniyete avukatıyla birlikte gelmesi istenen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Mustafa Koç  yaptığı açıklamada sivil toplum örgütü olarak demokratik haklarını kullanmalarından dolayı soruşturma açılmasını eleştirdi. Koç, “Türkiye Kamu-Sen olarak demokratik hakkımızı kullanıp sivil toplumun sesini duyurduk. Türkiye'de ileri demokrasiden söz edenler kapalı salonda kendi kendilerine toplanıp sözde çözüm sürecini anlatıyor. Sivil toplum örgütleri bu toplantıya çağrılmayıp, polis barikatıyla girmeleri de engelleniyor. Balıkesir ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu Türkiye Kamu-Sen'dir. Türkiye Kamu-Sen olarak sloganımız, 'Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız'. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır diyen toplumun fertleriyiz" ifadelerini kullandı. 

Olayla ilgili duruşma Balıkesir Adliyesi’nde 12 kasım 2013 (bugün) saat 13.30’da başlayacaktır. Duruşma öncesinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, adliye önünde saat 12.30’da basın açıklaması yapacaktır.

Yöneticilerimize destek için adliye önünde yapılacak basın açıklamasına, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,  Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu da katılacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri