AK Parti'ye kargo ile gelen bomba, x-ray cihazında patladı

AK Parti'nin Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı binasında patlayan bomba, 4'ü polis 6 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Kargo ile gönderilen paketin, x-ray cihazından ikinci kez geçişi sırasında patladığı öğrenildi.


İlgili Haberler


X-ray cihazları bina dışında olmalı


AK Parti'nin Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı binasında meydana gelen patlamada 4'ü polis 6 kişi yaralandı. Kargo ile gönderilen bombanın x-ray cihazından ikinci kez geçişi sırasında patladığı öğrenildi. Zaman ayarlı ve parça tesirli bombanın patlamadan iki saat önce AK Parti il binasına getirildiği öğrenildi. Alıcının bina içinde olmaması sebebiyle paketin x-ray'in yanında bekletildiği tahmin ediliyor. Polis kargo şirketinden göndericinin adresini tespit etmek için harekete geçti. Ayrıca güvenlik kameraları da incelemeye alındı. Yaralılardan idari amir Cem Bingöl ve çaycı Cahit Ayten, Memorial Hastanesi'ne kaldırıldı. Bingöl ve Ayten'in durumunun ağır olduğu belirtildi. Diğer yaralılar ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olay yerinde inceleme yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, parça tesirli bomba ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi. AK Parti il başkanlığının patlamanın olduğu binaya yaklaşık bir ay önce taşındığı öğrenildi. Patlamanın yaşandığı saatte binanın üst katında yönetim kurulu toplantısı yapıldığı belirtildi. Başbakan Tayyip Erdoğan, bombalı saldırı ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırırken, olayı esefle ve lanetle kınadığını dile getirdi.

x-ray cihazları bina dışında olmalı

Alışveriş merkezleri, havaalanları ile kamu ve özel şirketlerde kullanılan x-ray cihazları bina içerisinde bulunuyor. Yani kişiler ve çantaları içeride aranıyor. Koruma ve güvenlik uzmanı Fırat Ahmetoğlu, bomba ya da teröristin binaya girdikten sonra aranmasının anlamı olmadığını söylüyor. Eylem planlayan teröristin binaya girdikten sonra amacına ulaşmış sayılacağını kaydeden Ahmetoğlu, güvenlik taramasının bina dışında, hatta bağımsız bir yerde yapılması gerektiğini söylüyor. Gülizar Baki,
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri