AK Parti, Başörtülü Adaya 'Erken' Dedi

AK Partide çok sayıda türbanlı milletvekili adayı başvuru yaptı. Partideki ilk değerlendirmelerine göre, 'Henüz erken denilerek bu seçimlerde türbanlı aday gösterilmeyecek.

AK Parti ‘’Başörtülü aday yoksa, oy da yok’’ kampanyası sürerken, 12 Haziran seçimlerinde türbanlı aday göstermeme kararı aldı. Son kararı, listeleri inceleyen Başbakan Erdoğan’ın vereceği belirtilmekle birlikte, partide ‘’ Siyaseti güçleştirmemek ve yeni tartışmalara sebep olmamak için bu konuyu 4 yıl erteleyelim’’ görüşü ağır basıyor.

İktidar partisi bu seçimlerde 45-50 kadın adayı seçilebilecek yerlerden aday göstermeyi ve kadın milletvekili sayısını arttırmayı planlıyor. AK Parti’ye aralarında Balıkesir eski kadın kolları başkanı Hülya Kamçı, Konya’dan akademisyen Cemile Biçer, Trabzon’dan Suna Köseoğlu ve Ankara’dan da Fatma Bostan’ın da bulunduğu çok sayıda türbanlı aday adayı başvuru yaptı.

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir TV programında ‘’'Türkiye'nin geldiği noktada artık başörtülü bir hanımefendi de milletvekili olmalı. Ama parti olarak böyle bir adayın şimdi gösterilmesine hemen evet diyemiyorum. Bazı kaygılarım var. Zamanı gelmeden çiçek bile açmıyor’’ dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, türbanlı adayı konusunda "Bugünkü gündemde böyle bir imkan görünmüyor’’ açıklaması yaptı. AK Parti 2002 ve 2007 seçimlerinde çok sayıda kadın milletvekili adayı göstermiş ancak türbanlılara listede yer vermemişti

haber 365

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri