Ahmet Hakan yazdı: Atatürk için 5 şey

Hakan: Ben Atatürk'ü gayriresmi biyografilerle anladım ve sevdim.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan 10 Kasım'la ilgili bir yazı kaleme alırken 'Atatürk için 5 şey' başlığı altında dikkat çekici satırlara imza attı. Hakan, 'Ben Atatürk’ü gayriresmi biyografilerle anladım ve sevdim.' diye yazdı.

GAYRİRESMİ BİYOGRAFİYLE ANLADIM VE SEVDİM
BİR: Tarihi bir şahsiyeti alabildiğine resmi biyografilerin ve törenlerin içine sıkıştırmak ve oradan çıkarmamak, o şahsiyete yapılacak en büyük haksızlıktır. Ben Atatürk’ü gayriresmi biyografilerle anladım ve sevdim.

İKİ: Atatürk’e mürit yazılmaya kalkışanlar... Dikkat! Bilinçli ya da bilinçsiz Atatürk’e mürit yazılmaya kalkışan herhangi bir şahsın Atatürk’e yaşattığı derin çelişkiyi, en azılı Atatürk karşıtları bile yaşatamaz.

TEK BAŞINA UMUDU SIRTLANMAKTIR
ÜÇ: Yenilgileri itiyat haline getirmiş, parçalanmayı kader olarak görmeye başlamış, işgali veri kabul etmiş bir coğrafyada, bütün umutların tükendiği anda tek başına umudu sırtlanmak... Benim için Atatürk en çok budur.

DÖRT: Sıradan bir bürokratın, sıradan bir mebusun bile kolayca tartışılamadığı günümüz ortamında “Atatürk tartışılmalıdır. Atatürk tabu olmamalıdır” diyenlere, “yiğitsen, sen önce günümüzün tabularını yık bakalım” demek gerekir.

UCUZCULARA FIRSAT VERİLMEMELİ
BEŞ: Ama yine de bir şeyler yapmak lazım: Atatürk hakkında ileri geri konuşanlar hakkında savcılık takibatı başlatılması, ucuz yoldan şöhret olmak isteyenler açısından şahane bir fırsat sunmaktadır. Ucuzculara böyle bir fırsat verilmemelidir.

ensonhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri