Ahmedinejad'ın 25 adamı 'cinci olduğu iddiasıyla' gözaltında

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın en az 25 yardımcısının 'cin çağırdıkları' ve büyü yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi. Bu arada Examiner haber sitesi de Arap televizyonundan aldığı bilgiye dayanarak, Ahmedinejad'ın istifasının

İngiliz Guardian gazetesi dün Ahmedinejad’a yakın birçok ismin “doğaüstü güçler” kullanmak suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

 

Söz konusu suçlamalar arasında, “Ahmedinejad’ın Hameney’e karşı amaçlarına ulaşması için cin çağırmak” da bulunduğu belirtildi. Suçlananlar içinde Cumhurbaşkanı'nın eski Özel Kalem Müdürü İsfendiyar Rahim Maşai de bulunuyor.

 

Gazete, Ahmedinejad'ın 11 günlük suskunluğunu bozarak kabine toplantılarına tekrar katılmaya başladığı 1 Mayıs'tan bu yana en az 25 yardımcısının tutuklandığının tahmin edildiğini belirtti. Bu kişiler arasında, Maşai'nin yanı sıra, hükümetin kültür komitesinin başında bulunan Abbas Amirifar ve Maşai'nin gazetesi Haft-e Sobh'a bağlı gazeteciler bulunuyor.

 

Haberde, Ahmedinejad'ın "Şii İslam'ın koruyucusu 'gizli imam' konusunda saplantılı olduğu" ve konuşmalarında 12'nci imam Mehdi'den birçok defa alıntı yaptığı belirtildi. Dahası, Ahmedinejad'ın, "ABD'nin Mehdi'nin geri dönmesini engellemek istediğine dair elinde delil olduğunu" söylediğini ifade etti.

 

Cumartesi günü, Ayetullah Hamaney'in Devrim Muhafızları'ndaki güçlü temsilcilerinden Mücteba Zolnur, "Ahmedinejad'ın Maşai'ye güvenerek kendi nüfuzunu azalttığını" söyledi.

 

HAMANEY İSTİFASINI İSTEDİ

Examiner’in haberine göre Arap TV, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, bugün sabah saatlerinde “Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın istifasını istediğini” duyurdu. 

 

Bu haber henüz Batı medyası tarafından ne doğrulandı ne de onaylandı.

 

 

AHMEDİNEJAD'IN 'CİNCİ HOCASI' TUTUKLANDI

Guardian'ın cincilik tutuklamasıyla ilgili haberlerinin kaynağı olan İran merkezli internet sitesi Ayandeh-Negar’da ise “Ahmedinejad’ın cin çağırma ve kara büyü yeteneğine sahip olduğu iddia edilen" yardımcısının tutuklandığı belirtildi.

 

Yazıda geçen bazı ifadeler şöyle: “Çeşitli haber sitelerinde, tutuklanan Abbas Ghafari adındaki kişinin “ruhlarla bağlantısı” olduğu iddia edildi… Ghafari, “metafiziksel yetenekleri olan ve diğer dünyalarla bağlantıya geçebilen birisi olarak tanımlandı… Ayrıca M... Had adındaki kişiyle yakın ilişkisi var. Ghafari’nin tutuklanmasının ardından, serbest bırakılması için çok defa talepte bulunuldu…”

 

 

GÜNLERCE KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKMADI

Ahmedinejad, Nisan ayının sonlarında ortadan kaybolmuş ve hiçbir kabine toplantısına katılmamıştı. Ahmedinejad'ın sesslizliğe bürünmesi, İran Cumhurbaşkanı'nın dini lider Ayetullah Hamaney ile arasında bir siyasi kriz yaşandığı spekülasyonlarına neden olmuştu.

 

Ahmedinejad, Batı medyasında çıkan yorumlar üzerine 30 Nisan'da suskunluğunu bozmuş ve o gün düzenlenecek kabine toplantısına katılacağını açıklamıştı.

 

Batı medyası, Tahran rejiminde “küskünlük” yaşandığını öne sürerken, bu iddiaları İstihbarat Bakanı Haydar Muslihi'nin bir süre önce istifa etmesi ve tekrar görevine dönmesine bağlamıştı. Haberlere göre, Ahmedinejad, Muslihi'nin 17 Nisan'daki istifasını kabul etmiş, ancak kısa bir süre sonra Hamaney'in isteği üzerine Muslihi görevinin başına dönmüştü.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17721211.asp?gid=381

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri