Ahlaksız terbiyesiz

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gece yaşanan büyük kavgayı, MHP'li Osman Durmuş'un, Başbakan Tayyip Erdoğan'a yapılan “Peygamber” benzetmesini hatırlatması tetikledi. Yumruklaşmaya varan kavgada, “Ahlaksız, edepsiz, terbiyesiz” hakaretleri havada uçuştu.

Densiz, müfteri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında MHP'nin verdiği gensoru görüşülürken söz alan Durmuş, “Hele beyaz gömlekli doktorlar yok mu? Nejat Uygur'u ziyaret etmek isteyen hanımefendiye 'Gülhane'ye gelmeyin' demişler. Peygamber olarak anılan bir Başbakanın eşini nasıl kabul etmezsiniz?” dedi. Durmuş'un ardından söz alan CHP'li Çetin Soysal'ın konuşmasına da AK Partililer tepki gösterdi. CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu oturuma 10 dakika ara verdi. Yaklaşık bir saat sonra açılan oturumda Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Başbakan'a Ak Parti Grubu'nun içerisinde bugüne kadar 'Peygamber' diyen bir densiz çıkmadı. Bunu ispat etmezse kendisini müfteri ilan ediyorum” dedi. Durmuş, eski Aydın il başkanı İsmail Hakkı Eser'in 14 Kasım 2008'de bu sözleri sarf ettiğini belirtti.

Başbakan kürsüde

Başbakan Erdoğan, sataşma nedeniyle söz alarak, laf atmalar altında, “Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Önce izan sahibi olacaksın. İnternet sitelerinde nelerin dolaştığını, ne tür belden aşağı vurmaların olduğunu çok iyi biliyoruz. Kaldı ki benimle ilgili bu tür yakıştırmayı yapan siz... Ayrıca, eşime laf atamazsın! Bu edepsizlik, izansızlık, ahlaksızlıktır! Sen başörtülüler üzerinden oy toplamak isteyeceksin, eşimin başörtüsü sebebiyle GATA'ya sokmayanları müdafaa edecek kadar da izansızsın” dedi. Durmuş, “Asıl ihlal eden sizsiniz, haddinizi bilin. Sizi izana davet ediyorum Sayın Başbakan” dedi. Vural da Erdoğan'ı, “Biz, Meclis Başkanı değiliz. Öyle el hareketi yok” diye uyardı.

Terbiyesiz babandır

Bu arada Durmuş, “Haddinizi bilin” dedi. Erdoğan, “Sus, dinlemesini öğren” diye kürsüden Durmuş'a tepki gösterirken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Durmuş'a, “Terbiyesiz! Yalancı! Otur yerine” diye bağırdı. Durmuş, “Terbiyesiz senin babandır” dedi. Akdağ'ın “Gel ulan, gel bakayım” deyip Durmuş'a hücumunu, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak engelledi. AK Partililer'in MHP sıralarına hücum etmesiyle milletvekilleri yumruklaştı.
hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri