Ağrı Taşlıçay'da 'Umuda Yolculuk'

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi Kaymakamı Ercan Ateş'in başlattığı ''Umuda Yolculuk'' projesi kapsamında, dar gelirli 17 öğrencinin dershane ve yurt ücreti karşılanacak.

Kaymakam Ercan Ateş tarafından bir süre önce başlatılan ''Umuda Yolculuk'' projesi, ilçeye bağlı köylerde yaşayan ve maddi imkansızlık nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerin umudu oldu.

Projeden faydalanacak 9'u kız 17 öğrenciyi makamında kabul eden Kaymakam Ateş, yaptığı açıklamada, özellikle köylerde yaşayan dar gelirli öğrencilere maddi açıdan destek olmak amacıyla başlattıkları proje ile üniversite sınavlarına hazırlanan 17 öğrencinin tespit edildiğini anlattı.

Öğrencilerin dershane ücreti ile yurt masraflarının karşılanacağını belirten Ateş, geleceğin güvencesi olan gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Ateş, devletin kendilerine sunduğu imkanı, öğrencilerin en iyi şekilde değerlendireceğine inandığını kaydederek, ''Bu umut yolculuğunda devletin her zaman sizlerin yanında olacağı, sizlere maddi ve manevi bütün desteklerini sonuna kadar sağlayacağından emin olun. Sizler de bu imkanları bilinçli bir şekilde değerlendirip, başarılı bireyler olarak kullanın. Gözlerinizde başarı ışığı görüyorum. Derslerinize planlı ve programlı çalışınız. Tek işiniz derslerinize çalışmak olsun'' diye konuştu
Cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri