Afgan kızlarına Türk lisesi

Afganistan'ı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Mezar-ı Şerif kenti yolu üzerinde bulunan Akça ilçesindeki, Türkiye'den gelen öğretmenlerin Türkçe öğrenim verdiği Habibe Kadiri Kız Lisesi'nin açılışını yaptı.

Babacan, 350 öğrencinin eğitim gördüğü okulda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Afganistan'ın tarihin derinliklerinden gelen ilişkilerinin bulunduğunu belirterek, "Afganistan'da özellikle kız kardeşlerimizin eğitimi, meslek edinmeleri Afganistan'ın geleceği için çok önemli" dedi. Babacan, daha sonra da Mezar-ı Şerif'te bulunan Afgan Türk Lisesini ziyaret etti.


Babacan: Afgan güvenlik güçlerine desteğe hazırız

DIŞİŞLERİ Bakanı Ali Babacan , Reuters ajansına verdiği demeçte Türkiye'nin Afganistan güvenlik güçlerinin eğitimi için daha fazla desteğe hazır olduğunu belirtti. Babacan bu yılın, Taliban yönetiminin 2001 yılında devrilmesinden bu yana şiddetin en fazla tırmandığı yıl olduğu Afganistan'da çatışmaları sona erdirmenin sadece askeri çözümü olmadığına da işaret etti.

"Afganların kendi geleceğine sahip olmalarına destek için daha fazla şey yapmamız gerekiyor" diyen Babacan, bunu sağlamalarının yolu olarak da Afganların kendi askeri ve polis gücünü kurmalarına destek olmak gerektiğini belirtti. Babacan, "Eğitim alanında daha fazla katkı sağlamaya hazırız" dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri