ADAY ADAYI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ

Seçimler için istifaların son gününde bazı il ve ilçe milli eğitim müdürleri de istifa etti

Ankara Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti…

Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin’e verdiği dilekçe ile görevinden ayrılan Ümit Karabulut’un  AKP'den  Milletvekilliği için aday adaylık başvurusu yapacağı öğrenildi.

Aldığı kararın kendisi ve milleti için hayırlı olmasını temenni ettiği söyleyen Karabulut: “Kararım çok kısa bir sürede kesinleşti. Uzun yıllar boyunca devlet kademelerinde görev yaptım. Bundan sonra da hizmetime büyük millet meclisinde devam etmeyi arzu ettim. Henüz bölgemin kararını vermiş değilim. Ankara 1. Bölge ya da Erzurum’dan girmeyi düşünüyorum. Buna tabi ki partimizle birlikte karar vereceğiz.” şeklinde konuştu…

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut istifa etti. Bulut, "Eğitimin içindeydim. Zaten daha önce eğitim müfettişliği yaptım. İlimizin diğer sorunlarını da biliyorum. Bu nedenle aday olduk. Malatya'ya ve Malatyalılara hizmet için adayız." dedi.

Bulut, 2004 yılından beri Milli Eğitim Müdürü olarak çalıştığını hatırlatarak, "Daha önce eğitim müfettişi iken her yeri gezdik. Sorunlardan haberdarız. Biz buranın çocuğuyuz. İlimize hizmet etmek istiyoruz, seçim dönemine kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten İlhami Bayraktar görevinden istifa etti. Bayraktar, Gaziantep'ten milletvekilliği için aday adayı olacağını açıkladı. İstifa dilekçesini Vali Ali Çınar'a sunan Bayraktar, Muşlulardan helallik istedi.
 

12' inci kez görevinden alınan ve İdare Mahkemesi kararıyla Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine dönen Fevzi Budak, milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti.

Fevzi Budak bir süre önce 13' üncü kez Kars' a tayin edimiş,ancak oradaki görevine başlamamıştı.

 Hatay-Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Yaklaşık 4 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Karahan, görevini vekaleten Şube Müdürü Mevlüt Erdal'a devretti.
 

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

Bursa-Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Sagun, 6 yıl görev yaptığı Kırklareli'nde MHP'den milletvekili aday adayı olmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden istifa etti.

Adapazarı ilçe Milli Eğitimi Müdürü Ziya Cevherli milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, AK Parti'den Sakarya milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Adıyaman milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Büyükfırat istifa dilekçesini Vali İlhan Atış'a sundu.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar-Son olarak Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini başarı ile sürdüren ve adını Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevindeyken duyuran Ertuğrul Dindar, hizmetlerini daha fazla kitlelere yayabilmek için siyasete atıldığını söyledi.

 Türkiye Eğitim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri