Açlık grevini bitirme kararı

Tekgıda-İş, Tekel işçilerinin açlık grevini bitirme kararı aldı. Bu karara rağmen 16 TEKEL işçisi ise eyleme devam ettiklerini açıkladılar. Öte yandan Türk-İş Başkanı Kumlu Başbakan Erdoğan'la görüşmek üzere Başbakanlık'a geldi.

Tekel işçilerinin bağlı bulunduğu Tekgıda-İş, açlık grevinin yedinci gününde açlık grevinin bitirilmesi kararı aldı.

Açlık grevindeki Tekel işçilerinin sağlık kontrolünü yapan Türk Tabipleri Birliği heyeti açlık grevi kararının tekrar gözden geçirilmesini tavsiye etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Türker ise açlık grevine son verdiklerini fakat eylemlerine aynı kararlılıkla devam ettiklerini açıkladı. Yeni eylem biçimi belirleyeceklerini ifade eden Türker, Başbakan'la bugün 19:00'da yapılacak görüşme ile yarın yapılacak işçi memur konfederasyonları toplantısını beklediklerini söyledi. Hafta sonu konfederasyonlar ve sendikaların arasında toplantı yapacaklarını belirten Türker, eyleme devam edilirse nasıl hareket edeceklerine karar vereceklerini söyledi.

16 İŞÇİ DEVAM DEDİ

Tekgıda-İş sendikasının açlık grevini bitirme kararını almasına rağmen 16 TEKEL işçisi eyleme devam kararını açıkladılar.

KADIN İŞÇİLER DE DÜN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

TÜRK-İŞ önündeki çadırlarında barınan 8 TEKEL işçisi kadın, 10 Şubat'ta eylemlerinin 58'inci gününde yanlarına bir de çocuk alarak, Başbakan'ın Keçiören'deki evine gelerek, Emine Erdoğan ile görüşmek istemişlerdi. Bunun üzerine Emine Erdoğan ile görüşmek isterken Tayyip Erdoğan ile görüşmüşlerdi.

İşçilerden Arife Güneş görüşme sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu;, “Ani karar verip, çat kapı geldik. Kadın olduğundan kadınların dilinden anlar diye düşündük. 58 gündür burada olmak dışında suç kaydımız yok. Emine Hanım Başbakan'ı ikna edebilir. Kadının fendi erkeği yendi oluyor ya... Emine Hanım gözümüzdeki samimiyeti gördüğü zaman bize inanacaktır. O da anne, bizi anlayacaktır” dedi. 3 saat bekledikten sonra Müzeyyen Ermin ve Arife Güneş, eve davet edildi. Eve giren kadınlar, karşılarında Başbakan'ı buldu. Erdoğan ile baş başa yarım saat görüşen Güneş, evden çıktıktan sonra gazetecilere şu açıklamayı yaptı: “O derdini anlattı. Biz derdimizi anlattık. Görüşme gayet olumluydu. Emine Hanım yoktu ama konuya Başbakan vakıf olduğundan bizim için daha iyi oldu. Biz tatmin olduk.”

KUMLU BAŞBAKANLIK'TA

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçilerinin sorunuyla ilgili görüşmek üzere Başbakanlığa geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edeceği Kumlu'ya TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Tevrul Kavlak eşlik ediyor.

Kumlu, TEKEL işçilerinin sorununu görüşmek üzere Başbakan Erdoğan'dan randevu talep etmişti.


hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri