Açılıma devam etmek hıyanet

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang CHP Lideri Baykal, Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü, Başbakan'ın ise gezisini sürdür

Baykal, bunca olaydan sonra açılımda ısrar edilmesini eleştirerek, “Hiçbir şey yokmuş gibi bu yola devam edilmesi, Mustafa Kemal'in Nutuk'ta da dediği gibi gaflet ve dalalet olmaktan çıkmakta, bir hıyanete dönüşmektedir” dedi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Yaşanan bunca olaydan sonra, açılımda hiçbir şey yokmuş gibi bu yola devam edilmesi, Mustafa Kemal'in Nutuk'ta da dediği gibi gaflet ve dalalet olmaktan çıkmakta, bir hıyanete dönüşmektedir” dedi.

Grup toplantısında konuşan Baykal, Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın, “Anayasa'daki Türklük tanımının kalkacağı” açıklamasına, “Bunlar kendilerini, Türkiye'yi ne zannediyorlar? Hanımefendi, çıkmış 'Türklük tanımı kalkacak' diyor. Ne var o tanımın arkasında bir bak bakalım” diye tepki gösterdi.
Baykal şunları söyledi:

Zidane ve Bruni örneği

Fransa'da Zidane da, Cumhurbaşkanı'nın eşi Sayın Carla Bruni de dahil herkes Fransa Anayasası'na göre Fransız'dır. Oradaki insan hakları problemi oluşmuyor da, burada mı oluşuyor? Ama AKP yöneticilerinin 'Türk milleti' lafından utancı var. İşler çığrından çıkmaya başladı. Türkiye kendi içinden ayrışmaya doğru sürükleniyor, çatışma tohumları ekiliyor. Bu açılım süreci, PKK ile AKP'nin, -DTP'yi çıkarın aradan, zaten kendisi çıkmak istiyor- işbirliğiyle ortaya konmuş bir projedir. İlk kez Türkiye'de AKP, bir elinde Kalaşnikofla, müzakereye gelenlerle, 'Bu bir ayrıntıdır' diyerek, müzakereye başlamıştır. AKP paniktedir.

Türkiye yangın yeri

(Başbakan'a) Neyi hazmettireceksin? 7 şehidimiz de hazmettirmek istediklerinin arasında mı? Serap'ın arkasından, 7 şehidimizin arkasından bütün Türkiye gözyaşı döküyor. Türkiye yangın yerine dönmüş, İçişleri Bakanı, 'Açılıma aynen devam ediyoruz' diyor. Bu gidişe öyle anlaşılıyor ki, milletin iradesiyle son vereceğiz.

Vicdanı elveriyorsa gezsin

(Başbakan dönmeli mi sorusu üzerine) Türkiye yangın yerine dönmüş. Yani böyle bir durumda eğer vicdanı, anlayışı bunu izin veriyorsa gezisine devam edebilir. Takdir onundur. Tarihimizin en acı dönemlerinden birini yaşıyoruz. Böyle bir durumun ortaya çıkması doğrudan Başbakan'ın sorumluluğu altında gerçekleşmiştir. Başbakan, vicdanı, anlayışı eğer izin veriyorsa, elbette takdir ettiği gibi programını tanzim eder.

Başbakanlar da hesap verir

Komutanların savcılığa gidip, soruşturmaya katkı vermiş olmaları, hukuka saygı bakımından milletimizi memnun etti. Ama sorun çözülmedi. Türkiye'de başbakanların da savcının önüne çıkıp hesap vereceği günlerin gerçekleşmesinin, komutanlar gibi inşallah başbakanların da hesap vereceği günlerin özlemi içindeyiz.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri