Açılım büyük risk

MHP lideri Bahçeli demokratik açılımın Türkiye'yi ciddi risk ve tehlikelerle dolu bir sürece getirdiğini söyledi.

Bahçeli “Milliyetçi hareket, Başbakan'ın yönlendirdiği Kürt açılımı sürecinin hiçbir aşamasında bulunmayacak, bu konuyu hiç kimseyle görüşmeyecektir” dedi.

MHP, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılımla ilgili talep edeceği randevuya olumsuz yanıt verecek. MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada, “MHP, TBMM Genel Kurulu'nun açık oturumunda milli hassasiyetlerimizi ilgilendiren her konuyu olduğu gibi bu konuyu da Türk milletinin huzurunda her yönüyle tartışmaya ve Türkiye'nin milli varlığına kastetmeyi amaçlayan bu hain suikastı teşhir etmeye hazırdır. Milliyetçi hareket, bunun dışında Başbakanın yönlendirdiği Kürt açılımı sürecinin hiçbir aşamasında bulunmayacak, bu konuyu hiç kimseyle görüşmeyecektir'' diyerek kapıları kapadı. Yaşanan gelişmelerin Türkiye'yi ciddi risk ve tehlikelerle dolu bir sürece getirdiğini savunan Bahçeli, açıklamasında, şunların altını çizdi:

PKK var, millet yok

TBMM'nin kapalı oturumunda PKK'nın siyasi temsilcileri hazır bulunacak, bu yolla PKK, İmralı ve Kandil ne konuşulduğundan haberdar olacak, buna karşılık yegane muhatap olduğu iddia edilen Türk milleti karanlıkta bırakılacaktır. Bunun anlaşılabilir ve savunulabilir bir yönü olmadığını akıl ve izan sahibi herkes kabul edecektir.

Bu bakımdan, Türk milletinden kaçarak kapalı kapılar arkasında bölücülük gündemini hayata geçirmeyi hesaplayan Başbakan'ı dürüst ve namuslu olmaya davet etmek isteriz. Bu ayrışma, bölünme ve çatışma projesinin muhatabı değil mağduru olan Türk milletinin yaşanan gelişmeleri ve planlanan tezgâhları bütün yönleriyle görmesini ve anlamasını önlemeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. AKP'nin bundan kaçma girişimleri, çıktıkları yolculuğun bir ihanet yolculuğu olduğunun kabulü ve itirafıdır.

Etnik husumet ekiliyor

Başbakan Erdoğan'ın ısrar ve inatla sürdürdüğü bölünme modelleri arayışları Türkiye'yi çok ciddi risk ve tehlikelerle dolu puslu ve karanlık bir dönemin arifesine getirmiştir. Kanlı terörün yirmi beş yıldır yapamadığını şimdi AKP eliyle hayata geçirmek için başlatılan bu bölünme süreci, Türkiye'deki yıkıcı ve bölücü dinamikleri harekete geçirmiş, büyük bir aile olan Türk milleti arasında etnik husumet ve ayrışma tohumları ekilmeye başlanmıştır.

AKP'nin önümüzdeki dönemde izleyeceği yaklaşım konusunda basına yansıyan bilgilerden TBMM'nin bu amaçla gizli oturum yapması üzerinde durulduğu anlaşılmaktadır. Başbakan bu projenin 'milli birlik ve bütünlük, barış ve kardeşlik projesi' olduğunu iddia etmekte ve bunun muhatabının Türk milleti olduğunu söylemektedir. Başbakan konunun gizli oturumda, kapalı kapılar arkasında ele alınmasını isteyerek Türk milletinden neyi saklamaya çalışmakta, neden korkmakta ve utanmaktadır.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri