Açık bırakılan lamba hırsıza 'evde değiliz' diyor

Evde biri var izlenimi vermek için yakılan balkon lambasının hırsızlara 'evde değiliz' mesajı verdiği belirtiliyor. Polis, balkon lambasının yakılması yerine evdeki bir odanın lambasının yakılmasının daha caydırıcı olduğunu belirtiyor.







Polis, kurban bayramı öncesinde hırsız kurbanı olunmaması için vatandaşları uyarıyor. Polise göre hırsızlar şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler bularak hırsızlık yapıyor. Ev sahiplerinin bazı davranışları var ki adeta hırsıza davetiye gönderiyor. Evin penceresinin kapısının açık olması gibi davranışlar hırsızları cezp ediyor. Akşam bir yere gidilirken evde biri var izlenimi vermek için evin bütün odalarının lambasının kapatılıp sadece balkon lambasının açık bırakılması da hırsızlığı teşvik ediyor. Polise göre bu hareket çok yanlış. Bunun doğrudan doğruya hırsıza 'evde kimse yok, rahatlıkla gelebilirsin' demekten farkı yok. Akşam saatlerinde bir yere gidilirken evin balkon lambası yerine, odaların birisindeki lambanın açık bırakılması gerekiyor.


BAYRAMDA 'HIRSIZA DAVETİYE ÇIKARMAYIN

Polis, Kurban Bayramı'nda 'hırsız kurbanı' olmamak için uyarılara kulak asılmasını istiyor. Öncelikle bir yere gidilirken kapı ve pencerelerin mutlaka kapatılması gerekiyor. Özellikle zemin katlarda camlarda demir korkuluk bulunması büyük önem taşıyor. Posta kutunuz dışarıdan görünüyorsa, kutunuzu mutlaka boşaltın. Evde olmayacaksanız bir komşunuzdan postalarınızı almasını isteyin. Küçük bir darbe ile açılabilen PVC cam ve kapılara ek kilit yaptırın. Caydırıcı olması bakımından güvenlik kamerasını rahatlıkla görünebilecek bir yere yerleştirin
yeni şafak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri